Върховната касационна прокуратура (ВКП) взима на специален надзор делото за

...
Върховната касационна прокуратура (ВКП) взима на специален надзор делото за
Коментари Харесай

Катастрофата с висшата съдийка на АМ „Тракия“ - на специален отчет в прокуратурата

Върховната касационна прокуратура (ВКП) взима на специфичен контрол делото за злополука на автомагистрала " Тракия ", при която почина магистрат, заяви btv.

Тежкият случай стана в събота към 15 ч. Жената почина, откакто автомобилът ѝ беше ударен от джип и изпепелен на 103-ия километър от аутобана в региона на Пазарджик.

Разследването на случая е предоставено на екип от следователи от Националната следствена работа.

До момента е открито, че лекият автомобил, ръководен от дамата, се е движел с ниска скорост в лявата изпреварваща лента за придвижване. Колата е пътувала в посока София.

Автомагистралата е била задимена заради запалени сухи треви в права до крайпътен отводнителен канал. Заради задимяването шофьорката е понижила скоростта, при което е последвал удар от движещия се зад нея джип.

Вследствие на удара леката кола се е запалила и дамата е починала на място. Огънят се трансферирал и върху другото транспортно средство.

Шофьорът на джипа е бил откаран за обзор в болница и арестуван за период от 24 часа. Пробите му за приложимост на алкохол и опиати са негативни.

Извършват се разпити на очевидци, назначени са голям брой други експертизи. Предстои да бъде назначена ДНК експертиза, която да удостовери окончателното самоличността на починалата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР