На 17 май започва основният ремонт на 34,1 км от

...
На 17 май започва основният ремонт на 34,1 км от
Коментари Харесай

В петък започва ремонтът на участък през Дюлинския проход, който свързва Бургас и Варна

На 17 май стартира главният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлинския проход .

Това е секторът от Старо Оряхово до Гюльовца и е на територията на областите Варна и Бургас . Програмата на Агенция „ Пътна инфраструктура “ планува със средства от републиканския бюджет да бъдат рехабилитирани 65,6 км от третокласния път. Трасето свързва областите Варна и Бургас и е различно за п реминаващите през Обзорския и Айтоския проход – път I-9 Слънчев бряг – Обзор и път ІІІ-208 Дъскотна – Айтос.

Изпълнението на строително-монтажните работи е обособено в два сектора . Ремонтът стартира от първата над 34-километрова права сред Старо Оряхово и Гюльовца. Проектът включва цялостна реорганизация на трасето и ремонт на два моста над реките Двойница и Бяла . Срокът за осъществяване на строително-монтажните работи е 540 календарни дни. Предвижда се строително-монтажните действия да се правят без прекъсване на придвижването като колите ще минават в платното, в което не се правят строителни действия. При нужда от ограничение на трафика като о бходен маршрут ще се употребява път I-9 Старо Оряхово – Бяла – Обзор Ахелой – Бургас .

Строително-монтажните работи са предоставени на ДЗЗД „ РОУД ПРОДЖЕКТ “ , с участници: „ Хидрострой “ АД и „ ТРАНССТРОЙ – ВАРНА “ АД, определен след извършена открита процедура по Закон за обществените поръчки. Стойността на контракта е 83 999 097,97 лева с Данък добавена стойност . Строителният надзорът ще се реализира от ДЗЗД „ Трафик контролс “, в което са: „ ТРАФИК ХОЛДИНГ “ ЕООД и „ КОНТРОЛС “ ООД. Техният контракт е за 1 338 000 лева с Данък добавена стойност .

До края на юни, незабавно след издаване на разрешението за градеж, е планувано да стартира ремонтът на втория сектор – от с. Гюльовца до кръстовището с път I-9 Слънчев бряг – Бургас. Трасето е с дължина 31,5 км и е напълно на територията на област Бургас. Срокът за осъществяване на строително-монтажните работи е 540 календарни дни . При главния ремонт на пътя в област Бургас ще се обновят 4 моста, които са над р. Бяла, над напоителен канал, над преливника на бент. „ Порой “ и над р. Ахелой .

Изпълнението на втория сектор от път III-906 е предоставено на ДЗЗД „ РАЗВИТИЕ 2018 “ , в което вземат участие: „ Инжстройинженеринг “ ЕООД и „ Битумина ГмбХ – България “ ЕООД. Стойността на контракта е 83 994 474,35 лева с Данък добавена стойност . Строителният контрол ще извършва ИЕ Консултанти 2022 “ ДЗЗД, в което са: „ ИВТ КОНСУЛТ “ ЕООД и „ ЕРПОС СПОЛ “ С. Р. О. /Словения/. Договорът им е за 946 920 лева с Данък добавена стойност .

Отпускат близо 200 млн. лв. за саниране на многофамилни жилища в три български града

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР