Лорънс Уонг положи клетва като нов лидер на Сингапур, докато

...
Лорънс Уонг положи клетва като нов лидер на Сингапур, докато
Коментари Харесай

Лорънс Уонг положи клетва като министър-председател на Сингапур

Лорънс Уонг постави клетва като нов водач на Сингапур, до момента в който градът-държава чертае нов път след десетилетия на ръководство от основателското семейство Лий.

51-годишният Уонг е едвам четвъртият министър-председател на азиатския финансов център. Той наследява Лий Хсиен Лун, който ръководеше строго ръководената островна страна от 2004 година, само че разгласи, че се отдръпва предишния месец.

Икономист, подготвен в Съединени американски щати, който е заместител министър-председател от 2022 година и който също по този начин служи като министър на финансите, Уонг постави клетва в сряда вечерта в президентския замък, завършвайки редкия политически преход.

Говорейки след полагането на клетва, Уонг предизвести, че Сингапур се сблъсква с „ рисков и раздорен свят “. Градът-държава се радваше на 30 години мир в Азиатско-Тихоокеанския район след края на Студената война, само че тази „ епоха свърши “, сподели той.

Като дребна страна с отворена стопанска система, Сингапур ще бъде обиден от интернационалните спорове и съревнование, „ белязани от геоп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР