От днес (15 май) румънските и чуждестранните туристи могат да

...
От днес (15 май) румънските и чуждестранните туристи могат да
Коментари Харесай

Румъния представя нова програма за културен туризъм

От през днешния ден (15 май) румънските и задграничните туристи могат да открият нови туристически дестинации в Румъния благодарение на мултимедийна платформа, наречена " Привлекателна Румъния " ( " Attractive Romania " ). Програмата включва 12 маршрута за културен туризъм с 275 забележителности за посещаване в цялата страна, които до 2026 година ще бъдат обозначени и със характерна пътна инфраструктура, осведоми Българска телеграфна агенция, акцентирайки самите основатели.

Замъци, замъци, имения, укрепени или дървени църкви, манастири, включени в наследството на ЮНЕСКО, Дунавският лимес и този на провинция Дакия, част от най-сложната и най-дългата граница на Римската империя на територията на континентална Европа, са единствено част от тематиките, върху които са създадени първите румънски направления за културен туризъм.

Информацията доближава до потребителите онлайн, посредством уеб страницата (www.romania-atractiva.ro) и мобилното приложение за пътешестване, налично гратис за iOS и Android (https://romaniaatractiva.app.link/download).

Последното може да се употребява анонимно или с потребителски акаунт, както и офлайн, а непокътнатото наличие може да се демонстрира и когато устройството няма сигнал.

За програмата е създадена и новаторска цифрова библиотека, налична на няколко езика, представяща подробна история на всяка една от 275-те културни забележителности. Специално внимание е отделено на град Пиетроaселе, където е открито най-голямото богатство на древността, преди откриването на гробницата на Тутанкамон; на средновековната цитадела Сигишоара - най-голямата непрестанно населявана средновековна цитадела в Европа и монумент на ЮНЕСКО от 1999 година, където е роден Влад Цепеш, прототипа на литературния воин Дракула; на Добруджа и делтата на Дунав.

Програмата " Привлекателна Румъния " е на стойност 36 356 328 леи и е координирана от Министерството на вложенията и европейските планове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР