"Върховна касационна прокуратура не ни позволи да оповестим информация за

...
"Върховна касационна прокуратура не ни позволи да оповестим информация за
Коментари Харесай

ДАНС: ВКП забрани даване на информация за Пеевски

"Върховна касационна прокуратура не ни разреши да оповестим информация за някогашния народен представител Делян Пеевски ". Това съобщи зам.-председателят на ДАНС Станислав Станчев по време на съвещание на краткотрайната парламентарна комисия "Магнитски ".

ДАНС е предоставила информация на държавното обвиняване, разясни Станчев и добави, че те биха могли да дават данни, само че единствено в случай че получат позволение за това.

От "Има подобен народ " желаеха да се даде информация дали има свързани лица с Пеевски, които да са давали средства за митингите, а Тома Биков от ГЕРБ попита дали има сегашни депутати, които имат връзка с лица от листата "Магнитски ".

Станчев посочи, че против Пеевски тече следствие и има досъдебно произвеждане. Той не пожела да разгласи още информация за лицата по "Магнитски ", защото се притеснява, че по този метод ще стане обект на прокуратурата, само че увери, че всичко, което е вменено от закона е направено.

Председателят на комисията Надежда Йорданова разяснява, че не е сюрпризирана от казаното в зала.

"Предвид съществуването на следствена загадка, отхвърлят да дадат информация ", сподели тя. Според нея обаче обществото има право да знае какво се е случило.

По време на съвещанието стана ясно, че от ДАНС не могат да разкрият дали финансовото разузнаване знае за изтеглените от намиращия се в Дубай обвинен предприемач Васил Божков 70 млн. лева и се разбра, че на подобен вид транзакции може да се противодейства в 15-дневен период.

"В XXI век те обработват сигнали на хартия ", разяснява още ръководителят на краткотрайната комисия.

Днес стана ясно и че почетният водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган е употребил базата в Росенец по четири месеца годишно в интервала от 2016 до 2020 година.

Това заяви ръководителят на краткотрайната комисия "Росенец " Калоян Янков, откакто изслуша началника на НСО, само че при закрити врата поради класифицирана информация.

За случилото се край Росенец на 7 юли предходната година са били осъдени двама чиновници на НСО с дисциплинарно уволняване, още двама са получили други санкции, осведоми още Янков.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар - Докторе, по какъв начин са нещата при мен? - Ами по какъв начин да Ви кажа... може да вземете заем. - Но аз няма по какъв начин да го изплащам!… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниВече 70 % от пълнолетното население в Европейския съюз е изцяло имунизирано против COVID-19„ Политиката отстъпи място на експертизата “Победителят ще бъде разгласен на конференцията на ECA, която ще се организира на 6 и 7 септемвриЗдравният министър насочи молба те да се срещнат с препоръчаните ограничения на доцент Ангел КунчевПредседателят на ПГ на " Изправи се БГ! Ние идваме " предизвести и за режим на токаЧесто използваме изразът " корав като канара " за някой твърдоглав и хладнокръвен човекВ Израел са имунизирани с по две дози към 5,5 милиона души - към 60% от цялото населениеНеформалното обучение и психологичното здраве са измежду тазгодишните тематики на плановете, които целят да подобрят живота на децата в БългарияКакво разясниха пред публицисти икономическият и финансовият министриВероятно обаче няма да е подготвена за тази годинаThe Economist: Ехото се популяризира в целия мюсюлмански святПандемията провокира най-катастрофалното спиране на образователния развой в историята„ Попита ме на какво съм подготвен за музиката " Модната икона приказва за най-голямата жертва, която е направила в името на кариератаРазберете по какъв начин боровинките оказват помощ за подсилване на имунната система преди настъпването на студеното времеЛидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова даде брифинг пред медиите след изявлението на Христо Иванов, какво съобщи тя:От мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР