Въпреки твърдението на властите, че при покачване на случаите затварянето

...
Въпреки твърдението на властите, че при покачване на случаите затварянето
Коментари Харесай

Вместо ресторантите новите мерки затварят училищата

Въпреки изказванието на управляващите, че при повишаване на случаите затварянето стартира от последните отворени бизнеси, обсъжданите сега нови ограничения усърдно заобикалят заведенията за хранене. Вместо това се оферират ограничения, които засягат главно жителите и образователния развой, макар че естественото протичане на занятията би следвало да е по-голям приоритет за държавното управление от заведенията.

Днес в Бургас следва съвещание на регионалния щаб, на което ще бъде взето решение за нови ограничения. Директорът на локалната РЗИ Георги Паздеров, че предлагането е маските навън да станат наложителни, а образователните занятия за учениците от пети до 12 клас да бъдат прекратени. Маски навън при осъществяване на всеобщи мероприятия - пазари, борси и концерти, вкарва и Плевен. Родителите, които могат да гледат децата си у дома, са поощрени да ги спрат от детска градина и предучилищна възраст.

Маските навън бяха наложителни в последните 3 седмици в Кюстендил, региона с най-висока заболеваемост. Вчера макар утежняването на обстановката РЗИ реши да не възобновява тази мярка и от през вчерашния ден тя е анулирана. Не се видя тя да е повлияла за понижаване на случаите в региона. Това обаче е главната обсъждана мярка дружно с анулацията на плановите интервенции, тъй като не визира бизнеси - заведенията за хранене към този момент дадоха да се разбере, че няма да склонят на ново затваряне.

Правителството към момента заобикаля въвеждането на ограничения на национално равнище, криейки се зад една-две области, в които заболеваемостта остава ниска. Данните за Търговище - единствената област, която допреди дни беше в жълтата зона (в зелена от дълго време няма никой), дават мотив на здравния министър проф. Костадин Ангелов да твърди, че картината е прекомерно шарена, с цел да се вкарват универсални ограничения за всички. Картата на България обаче е съвсем напълно в алено, като новите данни се чакат всеки миг от Националния център по заразни и паразитни заболявания.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР