Въпреки пандемията и затрудненията, въпреки безпрецедентната ситуация в цял свят,

...
Въпреки пандемията и затрудненията, въпреки безпрецедентната ситуация в цял свят,
Коментари Харесай

Борисов: Въпреки пандемията ние ще изграждаме магистрали

Въпреки пандемията и усложненията, макар невижданата обстановка в целия свят, продължаваме да построяваме автомагистрали, пътища, газопроводи, пречиствателни станции. И няма да се спрем, тъй като, българите заслужават да имаме съвременна инфраструктура. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на ревизия на Автомагистрала "Европа " в посока Белград, излиза наяве от видео в профила му в обществената мрежа "Фейсбук ".

В инспекцията устваха здравният министър и шефът на "Пирогов ", "за да видят за какво би трябвало да лекуват хората ", оправда наличието им Борисов. "Да види Балтов от чакъла по какъв начин се стига до асфалта. Отсечем ли бор, садят 10 – такава ни е ангажимента. Стотици машини работят. Няма остаряла машина, Ангелов, тук. Навсякъде най-хубавата техника ", посочи министър председателят. Това е моята войска, изясни още той за служащите по трасето.

Министър-председателят не пропусна да означи, че половин година по-рано от плануваното е подготвен първият 17-километров сектор от Автомагистрала "Европа'. Инвестицията е за 117,3 млн. лева и е от републиканския бюджет. "Шофьорите от няколко дни се движат по автомагистралата, по която са построени са два пътни възела, 5 подлеза, 5 надлеза, мост над р. Сливнишка, както и 7 площадки за отдих и наложително прекъсване ", разясни Борисов.



Преди това министър-председателят направи инспекция в "Пирогов ".

Там Проф. Балтов показа на премиера и министъра поделение в болничното заведение, което ще приема пациенти, които нямат ковид. То ще отвори порти на 15 декември. До края на седмицата ще бъдат разкрити и 400 кревати са междинни и средно-тежки случаи на ковид.

"С най-хубавия ядрено-магнитен резонанс и скенера, "Пирогов " е най-подготвената болница за контузии ", съобщи шефът на незабавния институт. Апаратът е на стойност 2.5 милиона лв. и бе закупен със средства, отпуснати от държавното управление.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР