Няколко държави и глобални организации осъдиха израелската въздушна атака срещу

...
Няколко държави и глобални организации осъдиха израелската въздушна атака срещу
Коментари Харесай

„Гнусно клане“: атаката на Израел срещу палатков лагер Рафах е широко осъдена

Няколко страни и световни организации осъдиха израелската въздушна офанзива против палатки, в които са настанени разселени хора в най-южния град Рафах в Газа, която умъртви минимум 40 палестинци, в това число доста деца.

Палестинското президентство в понеделник упрекна Израел в съзнателно ориентиране към цивилни, присъединявайки се към хор от международно наказание след офанзивата.

„ Извършването на това непоносимо кръвопролитие от израелските окупационни сили е предизвикателство за всички интернационалните резолюции за легитимност “, се споделя в изказване на палестинското президентство, обвинявайки израелските сили в „ съзнателно ориентиране “ към палатките на разселените хора.

>

В изказване на X Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA) сподели, че изображенията от Рафа са още едно удостоверение, че Газа е „ пъкълът на земята “.

Висши чиновник на Хамас Сами Абу Зухри назова офанзивата „ кръвопролитие “, като държи Съединените щати виновни за подпомагането на Израел с оръжия и п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР