Случаите на рак на кожата с меланом достигнаха най-високото си

...
Случаите на рак на кожата с меланом достигнаха най-високото си
Коментари Харесай

Пет симптома на рак на кожата, които трябва да се търсят, беше, че случаите в Обединеното кралство достигнаха най-високото си ниво за всички времена

Случаите на рак на кожата с меланом доближиха най-високото си равнище за всички времена, като над 20 000 души ще бъдат диагностицирани тази година в Обединеното кралство.

Cancer Research UK споделя, че равнищата на меланома са се нараснали с съвсем една трета за десетилетие, от 21 на 28 на 100 000 души сред 2007-09 и 2017-19. Сред тези на възраст над 80 години се следи растеж от 57%. Сред тези на възраст от 25 до 49 години има растеж от 7%.

Cancer Research UK съобщи, че към 17 000 случая на меланом всяка година са предотвратими, като съвсем девет от 10 са породени от прекалено много ултравиолетова (UV) радиация, която може да повреди ДНК в кожните кафези и да аргументи рак на кожата.

Главният изпълнителен шеф на Cancer Research UK, Мишел Мичъл, сподели: „ Оцеляването от ракови болести, в това число меланома, продължава да се усъвършенства, демонстрирайки забележителния прогрес, вероятен с помощта на научните проучвания. Жизненоважно е хората да се опитат да понижат рис...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР