Нова порция записи от разговори с участието на ръководството на

...
Нова порция записи от разговори с участието на ръководството на
Коментари Харесай

В пореден запис на Афера: ПП и ДБ обсъждат как да овладеят службите за сигурност

Нова порция записи от диалози с присъединяване на управлението на ПП-ДБ бяха публикувани от уеб страницата " Афера " през днешния ден. Петият епизод на сериала включва един нов глас - този на Атанас Атанасов.

Качеството още веднъж е ниско, само че има реплики, които се чуват ясно. Чуват се още гласовете на Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов, а съгласно разпечатката в " Афера " - и този на Лена Бориславова.

Изданието не показва от кой момент датират записите. За ориентир може да се употребява тематиката - назначенията в службите, която беше настояща в края на последното служебно държавно управление на президента Радев и при започване на кабинета " Денков ".

 

" В Америка по този начин вършат, апропо, в тези служби шефът не би трябвало да е артикул на службите. Когато е артикул от вътрешната страна, той е с вътрешни зависимости ", споделя Атанасов и упорства, че  " там би трябвало да се постави човек, който има политическа задача да свърши избрана работа ".

Включва се и Асен Василев, който предлага назначенията на Румен Радев да бъдат заменени едновременно, а Атанасов изяснява какъв брой е значимо на работещите в администрацията  " да им вземеш страха ".

След това той още веднъж насочва диалога към вътрешните зависимости в службите и по какъв начин ДАНС и Икономическа полиция разполагат с нужната информация, до която управлението на обединението би трябвало да има  " бърз достъп ":

" Там би трябвало доста бързичко, само че в този момент би трябвало да изменим законите и става комплицирано, доста бързичко там да измъкнем цялата информация, тъй като Икономическа полиция за огромната част от министерствата и тези, които се занимават с пари и по този начин нататък, знаят кой краде, кой кой е ".

Сагата със записите стартира на 20 май. Тогава " Афера " публикува първия аудиофайл, на идващия ден излязоха още два, а на 23 май - още един. Във всички се чува гласът на Кирил Петков. Други участници са Асен Василев и Лена Бориславова. Според " Афера " епизодично звучат и гласовете на Пламен Бобоков и починалия към този момент Алексей Петров.

Кирил Петков допусна, че диалозите са записвани в централата на " Продължаваме промяната " на столичната улица " Чаталджа ", а репликите са инсталирани по този начин, че да внушават подозрения измежду гласоподавателите тъкмо преди изборите за български и европейски парламент на 9 юни. Доскорошният сътрудник в последното държавно управление Бойко Борисов реагира остро против някогашните си сътрудници и съобщи, че  " те бързо би трябвало да влязат в пандиза ", а Делян Пеевски назова чутото  " злокобна работа ".

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР