Въпреки пандемията и последствията й в икономически план, общинският щат

...
Въпреки пандемията и последствията й в икономически план, общинският щат
Коментари Харесай

Щатът в общините набъбва насред кризата

Въпреки пандемията и следствията й в стопански проект, общинският щат последователно още веднъж стартира да набъбва. През последните 12 месеца броят на служителите в локалната власт следва вълнообразна наклонност – годината започва с нови работни места в администрациите, които бяха разследване от обещания на локалния избор през есента на 2019 г.; в края на пролетта бяха подхванати съкращения след първата вълна на пандемията (Кюстендил, Ямбол, Смолян, Велинград...), а в този момент още веднъж започват назначения. В множеството случаи те се разследване от основаване на нови структури. Мотивите за по-големия щат на всички места са сходни – повишен размер на работата и блян към по-добра успеваемост след преобразуванията. Едно от вероятните пояснения за новите разноски е, че парите от централния бюджет за активност „ Общинска администрация “ през 2021 година са увеличени със 78,4 млн. лева

Така Видин усили щата със стотици бройки. В предприятието по чистотата, което ще проработи от 2021 година, ще бъдат назначени 221 чиновници. За тях, съгласно съветници, дискутирали тематиката на сесията на локалния парламент на 21 декември, ще са нужни 3.5 - 4 млн. лева за заплати. Отделно от това се основава и дружество по обществените действия. В Кюстендил щатът наброява към този момент 245 бройки, откакто се сътвориха нови отдели - здравен с 12 чиновници, юридически със 7, по туризъм и просвета след делене на до момента действителен - с 12 бройки. Преобразуванията не подминаха и Варна – районните администрации „ Одесос “, „ Младост “ и „ Владислав Варненчик “ имат по един нов зам.-кмет, а общинското дружество " Общински паркинги и синя зона " се усили с 21 чиновници.

 

НОВИ И СТАРИ

Бургас предприе дейности по преструктуриране, които ще доведат до преминиването на няколко общински звена под шапката на други. Това ще редуцира част от личния състав. Но пък ще бъдат назначени нови 30 чиновници по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ”.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР