Външният министър Теодора Генчовска съобщи, че България ще излезе до

...
Външният министър Теодора Генчовска съобщи, че България ще излезе до
Коментари Харесай

България ще подкрепи териториалната цялост на Украйна с официална декларация

Външният министър Теодора Генчовска заяви, че България ще излезе до минути със известие в поддръжка на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна на фона на гласувания закон в Руската Дума за признаването на Донецк и Луганск за самостоятелни републики.

Генчовска добави още, че на следващия ден ще има изключително съвещание на Европейския съвет, на което ще участва министър председателят Кирил Петков. Сред тематиките ще бъде точно обстановката в Украйна.

Искането за тази реакция на Министерство на външните работи е направено посредством нота от Москаленко. Генчовска уточни още, че към мометта съдружниците по НАТО нямат достоверна информация, която да удостовери съветско евакуиране от границите с Украйна. 67 българи са се записали на пратформата за вероятно еваукация оттова, като двама при потребност ще бъдат изведени посредством ескорт.

Самият Виталий Москаленко заяви, че известията и видеоматериалите за евакуиране на съветски войски не са достоверни и са част от хибридната акция на Русия. Той прикани България за помощ посредством даване на въоръжяние, бронежилетки, медицински произведения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР