Санкциите на ЕС влизат в сила още днес с решение

...
Санкциите на ЕС влизат в сила още днес с решение
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: ЕС е абсолютно единен в отношението си към Русия

Санкциите на Европейски Съюз влизат в действие още през днешния ден с решение на външните министри на общността. В листата на глобените са съветският боен министър Сергей Шойгу, командващите на съветската авиация и флот, 351 депутати от Руската дума, както и 3 банки и известната фабрика за тролове край Петербург. Руската централна банка към този момент няма да има достъп до финансовите и финансови пазари на Европейския съюз.

Европейският съюз, взел решение за наказания против Русия, е безусловно обединен в отношението си. Това е нарушаване на държавна граница и то в 21 век и по тази причина европейският отговор би трябвало да бъде доста явен, това разяснява в " Още от деня " шефът на Юрофонд и някогашен външен министър на България Ивайло Калфин.

Санкциите значително ще лимитират достъпа на Русия до интернационалните финансови пазари и това е проблем за една страна, която разчита да пласира дълга си там, изясни той.

По думите му тези наказания не следва бъдат дълготрайни.

Би трябвало да се търси или решение на въпросите и създаване на система, при която ще има доверие в Европа, или други ограничения, с които да се спре по-нататъшна съветска инвазия, безапелационен е Калфин.

Директорът на Юрофонд напомни, че до момента е твърдял, че Русия би трябвало да бъде интегрирана в това число като снабдител на енергийни запаси в Европа,

" само че въпреки това Европа и в частност България не може да бъде подвластна от разнообразни политически събития, които нямат нищо общо с нас и нашата територия ".

Калфин акцентира, че разногласието сред Русия и Украйна към този момент се взема решение с оръжие. Очевидно е, че военното решение е предпочетено в Кремъл.

Руската стопанска система е в едно от най-хубавите си положение в последните за последните 30 години. Това кара президента Путин да се усеща мощен. Парадоксално е, че огромният експорт на Русия на енергийни запаси е в Европа и точно Европа е наранена от дейностите на Кремъл. Тук явно салдото е обиден и или Русия би трябвало да потърси други пазари, или би трябвало да гради връзките си с Европа на доверие, което сега липсва, проучва Ивайло Калфин.

Българската общественост в Украйна е добре пристигнала у нас, в случай че там има военни дейности.

Проблемът с бежанците обаче е сериозен, тъй като Европа още веднъж би трябвало да приложи обединен метод към всички, би трябвало да сме подготвени за бежанска вълна, уточни още той.

Вижте диалога във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР