Пакет от санкции срещу Москва и заявка, че среща между

...
Пакет от санкции срещу Москва и заявка, че среща между
Коментари Харесай

Байдън наложи санкции на Русия, Путин е готов за дипломация

Пакет от наказания против Москва и поръчка, че среща сред Джо Байдън и Владимир Путин към този момент не стои на дневен ред. Това е посланието, което изпратиха от Вашингтон. Часове по-късно в послание към нацията, съветският държавен глава съобщи, че страната му остава отворена за търсенето на дипломатическо решение на украинската рецесия, само че и че съветските ползи не подлежат на договаряния.

Среща сред Джо Байдън и Владимир Путин към този момент не може да бъде извършена. Това обявиха от Белия дом, малко откакто американският президент разгласи, че постанова пакет от наказания на Москва. Те ще обиден две съветски банки и членове на съветския хайлайф. На наказания ще подлежат и съветските държавни облигации.

" Нямаме желание да се борим с Русия, само че желаеме да изпратим недвусмислено обръщение, че Съединените щати и съдружниците ще пазиме всеки сантиметър натовска територия, според договорите на Пакта. Все още имаме вяра, че Русия възнамерява да отиде доста по-далеч и че ще има огромна военна акция против Украйна. Надявам се да бъркам, уповавам се всички ние да бъркаме, само че Русия към този момент провокира повишаване на напрежението ", съобщи Джо Байдън, президент на Съединени американски щати.

Американският държавен секретар Антъни Блинкен разгласи, че анулира срещата си с съветския първи посланик Сергей Лавров. Двамата трябваше да беседват на следващия ден в Женева. Според Блинкен, съветската инвазия към този момент е почнала, при което отпада и опцията за дипломация.

Русия е подготвена да търси дипломатическо решение на спора с Украйна, само че ползите на страната и сигурността на съветските жители, не подлежат на договаряния. Това съобщи съветският президент Владимир Путин в послание към нацията, в чест на Деня на бранителя на Отечеството.

" Виждаме какви рискове крият актуалните провокации - като разклащането на системите за надзор на въоръженията. Или военната интензивност на НАТО. При това апелът на Русия за основаване на единна и неделима система за сигурност, която надеждно да пази всички страни, остава без отговор. Нашата страна постоянно е за открит и почтен разговор, за търсенето на дипломатически излаз на най-сложните проблеми. Но ще повторя - ползите на Русия, сигурността на нашите жители, не подлежат на договаряния. Затова ще продължим да усъвършенстваме нашите войска и флот. Да покачваме успеваемостта им и да ги оборудваме по последна дума на техниката ", съобщи Владимир Путин, президент на Русия.

А украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че привиква резервисти за армията. Но е безапелационен, че на този стадий не е нужна обща готовност в страната. Украинският президент сподели още, че търсенето на дипломатическо решение на рецесията не е завършило. Зеленски акцентира, че указът му се отнася единствено за тези украинци, които са се записали в така наречен " действен запас ".

" Русия едностранно се отдръпна от Минските съглашения. Същите съглашения, които съгласно Русия, бяха безалтернативни. За нас няма различен вид, с изключение на да сложим завършек на войната. Готов съм да го реализира посредством двустранни срещи и посредством съдействието на други водачи ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.

В момента не е нужна цялостна готовност. Но би трябвало бързо да приведем украинската войска и другите елементи в подготвеност. Като главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна, издадох декрет за активизиране на резервистите за избран интервал от време.

По-късно през днешния ден се чака Европейски Съюз да разгласи какви ще бъдат глобите, които ще наложи на Русия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР