Ван се заби във външните маси на заведение в историческия

...
Ван се заби във външните маси на заведение в историческия
Коментари Харесай

При атака с ван в Мюнстер са убити четирима души и десетки са ранени

Ван се заби във външните маси на заведение в историческия център на немския град Мюнстер през днешния ден към 15.30 часа локално време (16.30 българско), като умъртви четирима души. Ранените са към тридесет. Шестима от потърпевшите са в сериозно положение, а още толкоз имат рискови за живота пострадвания, заяви Си Ен Ен.

Малко преди 21.00 часа от Министерството на външните работи оповестиха, че няма данни за потърпевши български жители при случая. Българските дипломатите в посолството в Берлин и в генералното консулство във Франкфурт са по отношение на управляващите и са помолили да бъдат осведомени незабавно при положение, че има потърпевши наши сънародници.
 При офанзива с ван в Мюнстер са убити четирима души и десетки са ранени (обобщение)
Според полицията става въпрос за съзнателно нахлуване, а водачът се е самоубил. Проверяват се известия, че други причинители може да са избягали от вана.

Според немски медии мъжът, насочил автомобила към хората, е 49-годишен немски жител с умствени отклонения, който преди време е направил опит за самоубийство. Домът на причинителя на офанзивата е бил обискиран за съществуване на оръжие и експлозиви. Според полицията не става дума за терористичен акт с ислямистки претекстове.

Мюнстер се намира в северозападна Германия, в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Историческият център е главната забележителност на града, която притегля хиляди туристи всеки ден.

Населението на Мюнстер е съвсем 280 хиляди души. Това е един от най-големите академични градове в Германия. Там учат над 50 000 студенти. В центъра на града има многочислени питейни заведения, заведения за хранене и културни обекти.
 При офанзива с ван в Мюнстер са убити четирима души и десетки са ранени (обобщение)
Инцидентът разсъни загатна за офанзивата против коледния базар в Берлин на 19 декември 2016 година. Тогава тунизиецът Анис Амри умъртви с камион 12 души и рани над 70 души. Това беше най-смъртоносната терористична офанзива в Германия.

Атаката в Мюнстер става тъкмо година, откакто Стокхолм и цяла Швеция означават една година от атентата с камион, при който починаха петима души в шведската столица.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР