В социалните мрежи бе публикувано скандално видео, в което основателят

...
В социалните мрежи бе публикувано скандално видео, в което основателят
Коментари Харесай

Пригожин към инвалиди затворници: Та, кога ще се връщате във Вагнер?

В обществените мрежи бе оповестено скандално видео, в което създателят на частната военна акция и доближен до Путин предприемач Евгений Пригожин беседва с четирима някогашни пандизчии, понастоящем " вагнеровци ", чиито крайници са били ампутирани по време на късия им престой на фронта.

Но в случай че си мислите, че към този момент са платили цената на свободата, грубо се лъжете.

" Ще си сложиш протези, по-късно какво ще правиш? ", пита Пригожин един от мъжете.

" След това, възнамерявам... ", дава отговор нестабилно получателят.

" След това още веднъж при нас, нали по този начин? ", упорства предприемачът.

" Да, несъмнено ", съгласява се наемникът.

" Точно по този начин, " Вагнер " се напуща единствено след пенсия или в цинков ковчег, всички останали се връщат ".

Prigozhyn does dirty work for his master putin, speaking to injured convicts who will go back to fighting after receiving a prosthesis. Obviously, a show for cameras, Prigozhyn speaks to them in a fatherly manner and knows which buttons to push.
— Dmitri (@wartranslated)

Разговорът продължава все в същия дух - Пригожин задава с усмивка въпроси към присъстващите, на които може да се отговори единствено с " да " или  " не " (всъщност, единствено с " да " ).

В даден миг един от клетниците, на който липсва десният крайник под коляното, взема решение да блесне пред новия началник.

" За такова нещо (служба във  " Вагнер " ) човек единствено може да мечтае. Да гледа по малкия екран и да мечтае ", акцентира той, след което изяснява, че са му оставали 10 години затвор от 23-годишна присъда.

" Преди си бил извършител, а в този момент си воин от войната. Всеки един от вас имаше принос. За страдание, мнозина нямаха. Някои бягат, други излизат напред. Тези, които са ги учили цялостен живот, бягат. Тези, които никой не ги е учил, те вървят напред ", изяснява Пригожин без да осъзнава, че събеседникът му и да желае към този момент не може 100% " да върви ".

" Няма какво да губим ", отвръща някогашният пандизчия. 

По-късно в обществено изказване Пригожин разгласи мъжете за ветерани от войната.

" Те отидоха там непринудено, участваха в най-ожесточените борби, слязоха в пъкъл, от който е невероятно да се измъкнат живи. Те са едни от най-хубавите в пъкъла ", се споделя в известието, представено от съветската версия на " Свободна Европа ".

Според предприемача и четиримата ще се върнат в ЧВК " Вагнер " не с цел да бъдат помилвани, а точно тъй като вече са на независимост.

Пригожин също сподели, че прави всичко допустимо, с цел да подсигурява, че хората, воюващи в ЧВК, " се върнат освен към естествения живот, само че и в редиците " на военната формация.

" Плащам за всичко това от личния си джоб и към този момент е по този начин съвсем 10 години ", похвали се предприемачът, който допреди по-малко от месец не бе признал, че стои зад " Вагнер ".

В края на известието той обръща внимание на обстоятелството, че някои журналисти наричат ​участниците във видеото " някогашни пандизчии ". Това явно е подразнило Пригожин, който има 9 години прекарани зад решетките.

" Относно израза " някогашни пандизчии ", вземете за предписание - ако синът ви взе участие във военни действия наред с тях, наричайте ги както желаете – разбойници, някогашни пандизчии или каквото и да е. А ако не, тогава ги наричайте бранители на репутацията на Русия и вашата страхлива, безполезна, дребна душица ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР