Украйна е атакувала окупирания полуостров Крим с американски далекобойни ракети

...
Украйна е атакувала окупирания полуостров Крим с американски далекобойни ракети
Коментари Харесай

Украйна е атакувала Крим с ракети, руската офанзива в Харковска област продължава

Украйна е атакувала окупирания полуостров Крим с американски далекобойни ракети ATACMS, настояват назначените от Москва локални управляващи, като деветте снаряда са били свалени. За няколко часа е било спряно придвижването по моста над Керченския пролив.

Силите на Киев са изстреляли и близо 60 дрона по южни съветски области като петролна рафинерия в краснодарския град Славянск е спряла работа.

Продължават боевете в украинската Харковска област, като Русия твърди, че нейните сили са овладели още едно село. По-рано през седмицата Владимир Путин разгласи, че задачата на новата атака в региона е основаване на буферна зона, посредством която да се предотвратят украински офанзиви по съветска територия.

Украински прокурори оповестиха, че проверяват набези против цивилни жители в два града в североизточната част на региона, а президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви че украинските сили са отблъснали руснаците в източната част на Донецка област, към град Часов Яр, считан за основна цел при съветската акция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР