Страните членки (Съветът) на ЕС забраниха излъчването и разпространението на

...
Страните членки (Съветът) на ЕС забраниха излъчването и разпространението на
Коментари Харесай

ЕС забрани още 4 руски медии

Страните членки (Съветът) на Европейски Съюз не разрешиха излъчването и разпространяването на още 4 медии, свързани с Русия.

Това са уеб сайтът Voice of Europe („ Гласът на Европа “), организация РИА „ Новости “ и вестниците „ Известия “ и „ Российская газета “.

Англоезичният уебсайт Voice of Europe е основан в Чехия. Той бе глобен от управляващите в Прага в края на март, откакто бе разгласен за част от проруска мрежа за въздействие. Тогава стана ясно, че Русия е плащала на евродепутати, с цел да популяризират нейната агитация.

Тези медии са под непрекъснат директен или заобиколен надзор на съветското управление. Те предизвикват и поддържат съветската нападателна война в Украйна и играят основна роля в дестабилизирането на прилежащите на Русия страни.

В сходство с Хартата за главните права, признатите през днешния ден ограничения няма да попречат на упоменатите медии и техните чиновници да правят в Европейски Съюз активност, друга от излъчването, да вземем за пример провеждането на изследвания и изявленията.

Руската федерация се ангажира със систематична интернационална медийна акция и манипулиране на информацията, интервенция и съществено деформиране на обстоятелствата за оправдаване и поддръжка на пълномащабната експанзия против Украйна и усилване на тактиката по дестабилизиране на прилежащите страни, на Европейски Съюз и на неговите страни членки. Тези действия са ориентирани най-много против украинската страна и нейните управляващи, украинските жители, както и против европейски политически партии, изключително в предизборни интервали. Те вземат на прицел също гражданското общество, претендентите за леговище, съветските етнически малцинства, половите малцинства и действието на демократичните институции в Европейски Съюз и неговите страни членки.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР