През октомври Владимир Путин едва се е спасил от атака

...
През октомври Владимир Путин едва се е спасил от атака
Коментари Харесай

Путин оцелял от атентат с украински дрон

През октомври Владимир Путин едвам се е избавил от офанзива на украински дрон. След като съветският автократ посетил имението си в Сочи, единствено ден по-късно дрон камикадзе блъснал локалната хеликоптерна площадка, оповестява украинската осведомителна работа " Правда ".

Летището се намира единствено на 12 км от имението на Путин и постоянно се употребява от съветския президент за посещаване на вилата му във ваканционния курорт Сочи. Опитът за нахлуване евентуално е осъществен на 1 октомври, единствено ден след срещата на Путин с президента на Казахстан Касим-Шомарт Токаев. „ Правда “ се базира на неотдавна оповестен отчет на украинските секрети служби.

Новоразработеният украински безпилотен аероплан с отдалечен обхват на деяние " Лиути " по това време евентуално е извършил едвам втората си бойна задача и към този момент се е потвърдил като извънредно ефикасен при поразяването на цели надълбоко в сърцето на Русия. И то там, където вреди и на Путин.

" Ударихме хеликоптерната им площадка и повредихме няколко хеликоптера. Но изначало не разбрахме, че Путин се е срещнал с Токаев там в деня преди нападението ни над Адлер. Путин се намираше на 12 километра от мястото, където беше осъществено второто нахлуване в Лютич. По-късно това ни беше доказано ", обявиха пред " Правда " представители на украинското разузнаване.

И за руснаците нападението е било потрес. Защото с изключение на Сочи, цел на нападението беше и Санкт Петербург.

" Когато дронът удари Сочи, хората допуснаха, че идва от транспортен съд или от планините в Грузия. Те нямаха визия, че е пристигнал от Украйна. И тогава той внезапно удари Санкт Петербург - на процедура в другия завършек на страната. Очевидно това е било потрес за руснаците ", обявиха от тайната работа пред " Правда ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР