Руският президент Владимир Путин, в интервю, публикувано преди посещението му

...
Руският президент Владимир Путин, в интервю, публикувано преди посещението му
Коментари Харесай

Преди посещението си при Си: Путин обяви, че подкрепя мирния план на Китай

Руският президент Владимир Путин, в изявление, оповестено преди визитата му в Пекин, разгласи, че поддържа мирния план на Китай за войната в Украйна, съобщи Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Пред китайската новинарска организация " Синхуа " той твърди, че Пекин схваща аргументите за рецесията в тяхната целокупност.

Путин споделя още, че Русия е отворена към разговор и договаряния за решаването на спора, който трае към този момент повече от две години.

Китайският проект и правилата, оповестени предишния месец от китайския водач Си Цзинпин, отчитали факторите зад спора.

" Оценяваме позитивно метода на Китай към решаването на украинската рецесия ", е споделил Путин пред " Синхуа " според текста на изявлението на съветски език, оповестен на уеб страницата на Кремъл.

" В Пекин в действителност схващат аргументите за рецесията и световното ѝ геополитическо значение ", сподели още съветският водач.

Допълнителните правила за решение на рецесията, които Си Цзинпин изложи в границите на договарянията си с немския канцлер Олаф Шолц, са реалистични и градивни стъпки, които развиват концепцията, че е належащо манталитетът от Студената война да бъде преодолян, акцентира Путин.

Преди повече от година Пекин разгласява проект от 12 точки, съдържащ общи правила за слагане на завършек на войната в Украйна. 

Путин подписа късно снощи указите за назначението на министрите в новото държавно управление, съобщи Ройтерс, като се базира на представителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Песков съобщи, че Путин възнамерява късно заседание с новото държавно управление.

Информацията за назначението на новото държавно управление пристигна под формата на лист с имената на назначените за министри, който не е съпроводен от коментар, отбелязва Ройтерс. 

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР