Владимир Путин иска да замрази войната с Украйна, като е

...
Владимир Путин иска да замрази войната с Украйна, като е
Коментари Харесай

Путин опитва да замрази войната с Украйна

Владимир Путин желае да замрази войната с Украйна, като е подготвен да договаря за преустановяване на огъня по сегашната линия на спора. Това оповестява Ройтерс, като се базира на четирима източници от Кремъл.

Според информацията, в случай че не успеел да се споразумее с Киев и Запада, Путин бил подготвен да продължи да води война.

Ройтерс цитира трима източници, за които твърди, че са осведомени с полемиките в обкръжението на съветския президент, съгласно които той бил " отчаян ", тъй като Западът " попречил договарянията ", а украинският президент Володимир Зеленски изцяло изключва опцията за такива.

Всъщност става дума за добре познатите " условия ", които след нахлуването в Украйна, Москва слага, с цел да спре спора - да резервира всички територии от съседката си, които към този момент е завзела.

И така като подробности за диалозите сред Путин и неговото най-близко обграждане рядко " изтичат ", умерено може да се допусна, че Путин персонално е разрешил или наредил разкриването на тази така наречен вътрешна информация, целяща да го показа като умиротворител.

Един от източниците на Ройтерс споделя безусловно: " Путин може да се бори толкоз дълго, колкото му е належащо. Но той е подготвен и за преустановяване на огъня - за заледяване на войната ".
Какво обаче би означавало това?
Замразяването на съветското настъпление в Украйна в актуалната обстановка би означавало, че Путин ще резервира обилни елементи от четирите украински области Луганск, Донецк, Запорожие и Херсон, които бяха анексирани от Русия през септември 2022 година Той, несъмнено, няма да има цялостен надзор над тези райони, тъй като всъщност не ги управлява напълно.

" Путин ще каже, че сме спечелили, че НАТО ни е нападнала и сме запазили суверенитета си; че имаме сухопътен кулоар към Крим, което е правилно ", коментира " опорките ", които съветският президент ще употребява за вътрешна приложимост, един от източниците.

Експертите от дълго време предизвестяват, че съветската тирания ще употребява един замразен спор или преустановяване на огъня, с цел да се въоръжи в допълнение, " да приспи " за следващ път Запада с чувство за сигурност и по-късно да нанесе още по-силен удар.

Назначаването на новия министър на защитата Андрей Белоусов (65 г.) подхожда на тези цели. Според наблюдаващи неговата задача е да превърти напълно във военна стопанската система на Русия.

Анонимните източници на Ройтерс обаче не разясняват нищо да за новия министър на защитата. Вместо това те настояват, че Путин не желаел по-нататъшна готовност, защото първото всеобщо изпращане на бойци на фронта през септември 2022 година е довело до спад в известността му.
Украйна и Съединени американски щати са доста скептични
На въпрос на Ройтерс представителят на Кремъл Дмитрий Песков дава отговор, че Русия не желае " безконечна война ". Путин обаче я е почнал през февруари 2022 година и съгласно интернационалната общност е единственият, който може да я приключи неотложно. Министерствата на външните работи и на защитата на Украйна не са дали коментар.

Според Ройтерс представител на Държавния департамент на Съединени американски щати е подчертал, че всяка мирна самодейност би трябвало да зачита " териториалната целокупност на Украйна в границите на нейните интернационално приети граници ". Русия е единствената спънка пред мира в Украйна. " Кремъл към момента не е показал забележителен интерес към преустановяване на войната си, даже в противен случай ", е декларирал представителят.

В предишното Киев тълкуваше хипотетичната подготвеност на Русия да беседва като опит да трансферира виновността за войната върху Украйна. Путин и хората му неведнъж са отричали, че възнамеряват война преди нахлуването през 2022 година Поради това не може да се има вяра, че и в този момент той ще съблюдава каквото и да е съглашение.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР