Страните членки (Съветът) на ЕС санкционираха днес една медия и

...
Страните членки (Съветът) на ЕС санкционираха днес една медия и
Коментари Харесай

ЕС наказа проруска медия и двама души за фалшиви новини

Страните членки (Съветът) на Европейски Съюз глобиха през днешния ден една медия и две свързани с нея лица поради агитация, ориентирана против гражданското общество в Съюза и прилежащите му страни.

Тази агитация е довела до жестоко деформиране и манипулиране на обстоятелства за оправдаване и поддръжка на съветската експанзия против Украйна. Тези действия са били ориентирани против европейски политически партии, най-много в предизборни интервали, както и против гражданското общество, претендентите за леговище, етническите малцинства в Русия, саксуалните малцинства и действието на демократичните институции в Европейски Съюз и неговите страни членки.

Съветът постанова наказания против Voice of Europe („ Гласът на Европа “ – онлайн медия, провеждаща систематични интернационалните акции за операция и деформиране на обстоятелствата. Целта е дестабилизиране на Украйна, Европейски Съюз и неговите страни членки. Voice of Europe има уеб страница с профили, които го популяризират в обществени мрежи като „ Facebook “, „ Екс “, Ютюб “ и „ Телеграм “, като интензивно популяризират дезинфолрмация, обвързвана с Украйна, и прокремълски подправени разкази за съветската експанзия против тази страна. Освен това уеб сайтът е употребен като оръдие за ориентиране на финансови запаси за възнаграждаване на пропагандисти и за създаване на мрежа за въздействие над европейски политици.

Санкционирани са и двама души, свързани с Voice of Europe.

Артьом Марчевски е имал основна роля за придобиването на медийния бранд Voice of Europe. Той е началник в сянка на медията и в това си кацество е имал основна роля в разпространяването на съгласувана дезинформация и пристрастни разкази, целящи подкопаване на доверието и обществения облик на Украйна, както и на нейните старания да се отбранява против съветската експанзия. е пропагандирал политики и действия, ориентирани към сриване на доверието и легитимността на държавното управление в Киев. Той е тясно обвързван с съветския президент Владимир Путин. Чрез съдружниците си, измежду които Артьом Марчевски, Медведчук направлявал украински медии и ги употребявал за проруска агитация на територията на страната и отвън нея.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР