Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова съюзниците да отменят

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова съюзниците да отменят
Коментари Харесай

Столтенберг: Съюзниците от НАТО трябва да позволят на Украйна да атакува цели в Русия със западно оръжие

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг прикани съдружниците да анулират рестриктивните мерки върху потреблението на оръжия от Украйна за нанасяне на удари по военни цели в Русия, съобщи Укринформ, представена от Българска телеграфна агенция.

" Мисля, че е пристигнало времето съдружниците да обмислят дали да не анулират някои от рестриктивните мерки, които са наложили върху потреблението на оръжията, които са дарили на Украйна ", сподели Столтенберг в изявление за сп. " Економист ", като подсети, че се водят боеве в Харковска област. " Да се лишава на Украйна опцията да употребява тези оръжия против законни военни цели на съветска територия мощно затруднява отбраната ѝ ", акцентира той.

Генералният секретар съобщи, че Русия води нападателна война, а Украйна има право да се пази.

" И това включва и нанасянето на удари по цели на съветска територия ", изясни той, като означи, че някои съдружници към този момент са отменили такива ограничавания и " е време и други съдружници " да обмислят това.

Столтенберг акцентира, че самоотбраната е " залегнала в Устава на Организация на обединените нации ".

" Тя е законна, законна и ние оказваме помощ на Украйна да отстоява това си право, което би трябвало да включва и опцията да нанася удари по цели на съветска територия ", акцентира генералният секретар.

Агенция Укринформ към този момент е съобщавала, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и други членове на най-близкото обграждане на президента Джо Байдън се пробват да го убедят да разреши на Украйна да употребява оръжия, предоставени от Съединени американски щати, за нанасяне на удари по цели на територията на Русия. Англия и други страни към този момент анулираха тези ограничавания.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР