Съединените американски щати подготвят голям пакет от помощи за Украйна,

...
Съединените американски щати подготвят голям пакет от помощи за Украйна,
Коментари Харесай

САЩ готвят 1,5 млрд. долара енергийна помощ за Украйна

Съединените американски щати приготвят огромен пакет от помощи за Украйна, отвън оръжейните доставки. Вицепрезидентът Камала Харис разгласи в Швейцария, че ще бъдат заделени 1,5 милиарда $.

Парите и оборудването ще бъдат най-много за енергийния бранш. Русия целеустремено унищожава електроцентралите в Украйна, което доведе до срив в производството на електричество и режим на тока в десетки градове.

Участниците в конференцията " Път към мира " отхвърлиха предлагането на Владимир Путин от петък. Той изиска четири области на Украйна и декларация, че страната няма да се причисли към НАТО, като изискване за начало на договаряния. 

" Нищо за края на тази война не би трябвало да бъде решено без присъединяване на Украйна. Путин направи предложение. Но дано приказваме почтено - той не приканва за договаряния. Той желае Украйна да се съобщи ", посочи вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис.  " Вярно е, че мир в Украйна не може да се реализира без присъединяване на Русия. Но дано не забравяме, че до момента в който ние тук приказваме, Русия продължава бруталната си война. Всички знаем, че в случай че желае мир, Путин може да спре войната още през днешния ден. Или във всеки даден миг. Като просто спре нашествието и изтегли бойците си от Украйна ", допълни канцлерът на Германия Олаф Шолц. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР