Русия няма достатъчно военни, за да осъществи стратегически пробив край

...
Русия няма достатъчно военни, за да осъществи стратегически пробив край
Коментари Харесай

НАТО: Русия няма достатъчно военни за пробив при Харкив

Русия няма задоволително военни, с цел да реализира стратегически пробив край Харкив в Украйна.

Това съобщи ген. Кристофър Каволи – командващ силите на НАТО в Европа. Той приказва след съвещание на Военния комитет на пакта с присъединяване на началниците на защитата от страните членки.

„ Руснаците не разполагат с нужния брой, с цел да създадат стратегически пробив. Ние не имаме вяра, че това може да стане. Освен това те нямат уменията и потенциала за реализацията на стратегически прогрес. Имат благоприятни условия за местен прогрес и тук-там го реализираха, само че също по този начин претърпяха и загуби тук-там. Аз съм в стеснен контакт с украинските сътрудници и те ме увериха, че държат фронта “, сподели Каволи.

Той обаче призна, че Русия е посочила, че може да поправя грешките си и е посочила резистентност.

Председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер добави, че това се вижда по новата техника, която Москва употребява на бойното поле. Същевременно обаче той съобщи:

„ Ако погледнете качеството на военните, ще видите, че те имат огромни проблеми, тъй че да са сигурни, че новите, които образоват, са на по-високо равнище от тези, които бяха налице преди този момент. Сега имат повече военни, само че качеството им е по-ниско от това на тези, с които започнаха спора. И това е обвързвано с обстоятелството, че офицерите, които ги образоваха, починаха и ги няма, с цел да ги учат. “

Като различен проблем Бауер открои обикновеното съоръжение, което не е по-различно от това, с което съветските сили са почнали войната.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР