ЕС забранява на Русия да финансира медии, неправителствени организации и

...
ЕС забранява на Русия да финансира медии, неправителствени организации и
Коментари Харесай

ЕС забранява на Русия да финансира медии, НПО и партии

ЕС не разрешава на Русия да финансира медии, неправителствени организации и политически партии в негови страни членки.

Това се съдържа в 14-ия пакет наказания против Кремъл поради войната в Украйна.

Новината заяви в „ Х “ зам.-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова, отговаряща за прозрачността и полезностите. Зелена светлина за ограниченията даде през днешния ден КОРЕПЕР – Комитетът на непрекъснатите представители на страните членки.

Another sanctions package against approved at Coreper today!

4 -linked propaganda networks added to the sanctions list: Voice of Europe, RIA Novosti, Izvestija and Rossiyskaya Gazeta.

Ban on Russian funding of EU media, NGOs and political parties.
— Věra Jourová (@VeraJourova)

Още 4 свързани с Кремъл пропагандни медии ще бъдат добавени в санкционния лист на Съюза. Това са  Voice of Europe („ Гласът на Европа “), организация РИА „ Новости “ и вестниците „ Известия “ и „ Российская газета “.

Окончателното решение би трябвало да бъде взето от страните членки (Съвета) на Европейски Съюз.

Англоезичният уебсайт Voice of Europe е основан в Чехия. Той бе глобен от управляващите в Прага в края на март, откакто бе разгласен за част от проруска мрежа за въздействие. Тогава стана ясно, че Русия е плащала на евродепутати, с цел да популяризират нейната агитация.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР