Петролната рафинерия Славянск в Краснодарска област е била повредена от

...
Петролната рафинерия Славянск в Краснодарска област е била повредена от
Коментари Харесай

Украйна повреди руска петролна рафинерия

Петролната рафинерия " Славянск " в Краснодарска област е била развалена от украинска офанзива с дронове.

Шест дрона са се разрушили на територията на енергийното оборудване, което е довело до прекъсване на работата му в неделя сутринта, заяви " Интерфакс ". Служител по сигурността, представен от съветската държавна осведомителна организация ТАСС, е удостоверил, че са нанесени вреди, които следва да бъдат открити.

Източник от украинската защита съобщи, че силите ѝ са се прицелили в рафинерията и военното летище Кушчовская, показва Агенция Франс Прес.

Енергийният обект в Славянск-на-Кубан в Краснодарска област, на изток от Азовско море, е един от най-големите в южната част на Русия.

Атакуваната рафинерия е частно дружество с потенциал от към 100 000 барела на ден, което доставя гориво за вътрешния пазар в Русия, както и за експорт.

През последните седмици Украйна усили нападенията си на съветска територия, ориентирани по-конкретно против енергийни обекти, написа още Агенция Франс Прес. Москва също е признала за усилване на украинските офанзиви против територията ѝ, откакто нейните войски започнаха интервенция в Харковска област.

Руското Министерство на защитата твърди, че Противовъздушна отбрана на Москва е прихванала 57 украински безпилотни самолета в събота вечер, а 9 тактически ракети ATACMS и един дрон са били свалени над Крим.

Междувременно Украинските военно-въздушни сили оповестиха за 29 свалени дрона, пуснати от съветските сили нощес. Военен представител съобщи, че Киев е поразил всички 90 дрона вид " Шахед ", употребявани от Русия в последната седмица. Украинският военноморски флот разгласи и че силите му са унищожили и миночистача " Ковровец ". 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР