Изборите в Южна Африка не са решили много, освен Африканският

...
Изборите в Южна Африка не са решили много, освен Африканският
Коментари Харесай

Избори в Южна Африка: какво да знаете преди безпрецедентните коалиционни преговори

Изборите в Южна Африка не са решили доста, с изключение на Африканският народен конгрес, който освободи страната от апартейда през 1994 година, загуби своето 30-годишно болшинство.

Това обаче си остана най-голямото празненство. Тъй като никой не има болшинство, партийните водачи на Южна Африка стартират съдружни договаряния за сформиране на държавно управление. Южна Африка в никакъв случай не е трябвало да прави това заради дългото владичество на ANC.

Има четири съществени политически партии и най-малко осем със обилни дялове от гласовете след изборите предходната седмица. Ще бъде комплицирано.

Ето управление за някои от основните фигури и какво може да последва, когато Южна Африка навлезе в неразучена територия.

Някога протеже на Нелсън Мандела, Рамафоса, на 71 години, в този момент е следил най-лошото избирателен резултат в историята на ANC. Той е подложен на напън в личната си партия, както и измежду гласоподавателите, само че съумя да се изсмее, когато в неделя чиновник направи неточност и го назова по-с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР