Украйна има правото да атакува военни цели на руска територия,

...
Украйна има правото да атакува военни цели на руска територия,
Коментари Харесай

ЕС: Украйна има право да удря военни цели в Русия

Украйна има правото да нападна военни цели на съветска територия, съобщи Петер Стано – представителят на Европейската работа за външна активност (ЕСВД).

Така той разяснява в отговор на журналистически въпрос думите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, съгласно които на Киев би трябвало да бъде позволено да нападна цели в Русия с оръжие, което му доставят съдружниците от пакта и от Европейски Съюз.

Стано напомни и изявлението на висшия представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел по-рано тази седмица. На съвещание на министрите на защитата от страните членки Борел съобщи, че всяка от тях сама ще реши дали да разреши това.

„ Но същината за нас, главната позиция на Европейски Съюз е, че Украйна води законна война посредством самозащита против една експанзия. Така че въз основа на интернационалното право Украйна има правото да се пази против експанзията. И въз основа на интернационалното право това включва и удари по агресора на неговата територия, когато става дума за военни цели “, добави Петер Стано.

Но в тази ситуация решението би трябвало да бъде взето от обособените страни членки, защото те са тези, които доставят оръжието.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР