В скандалните документи Paradise Papers за сметки в офшорки фигурира

...
В скандалните документи Paradise Papers за сметки в офшорки фигурира
Коментари Харесай

Съпругата на Мицотакис фигурира в Paradise Papers


В скандалните документи Paradise Papers за сметки в офшорки попада и името на Марева Грабовски Мицотакис, брачна половинка на водача на гръцката консервативна партия „ Нова народна власт “ Кириакос Мицотакис.

Според журналистическото следствието тя е посочена като акционерка на компанията „ Етерина кепитъл мениджмънт “ с централа на Каймановите острови в Карибско море. Вестник „ Етнос “ твърди, че Мицотакис има 50% от акциите, а и е управлявала фонд с централа на Британските Вирджински острови. За вестника брачната половинка изясни, че когато от нея били поискани документите в границите на следствието, тя е била в чужбина и не е имала достъп до тях.

Все отново брачната половинка уточни, че поисканите документи са били изпратени от компанията.

Семейството на опозиционния водач евентуално от месеци е знаело за провежданото следствие за офшорни компании и по тази причина ден преди разгласяването на разкритията за брачната половинка, „ Нова народна власт “ излезе със известие, в което са посочени „ положителните “ и „ неприятните “ страни на офшорните компании.

Кириакос Мицотакис е наследник на починалия водач и обичан министър-председател на гърците Константинос Мицотакис /1990-1993 г./ и брат на някогашния външен министър Дора Бакояни. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР