В Русия се провежда масова вербовка на жени от затворническите

...
В Русия се провежда масова вербовка на жени от затворническите
Коментари Харесай

Русия масово набира за фронта жени от затворите

В Русия се организира всеобща вербовка на дами от затворническите лагери за присъединяване във войната против Украйна. За акцията осведоми в Телеграм правозащитничката Олга Романова.

По нейните думи, до неотдавна дейната вербовка се е правила главно в окупираните елементи на Украйна. Известни са най-малко 50 случая на сполучливо вербувани дами от град Снежное в Донецка област, както и още 100 от лагерите в южната част на Русия, в Липецка област.

" В Липецк е имало всеобща вербовка. Знам, че са се присъединили и дами от московските следствени изолатори ", споделя правозащитничката. Каналът SOTA в Телеграм пък написа на първи август, че към 30 наказани дами от село Новоуглянка в Липецка област са се съгласили да отидат да водят война против Украйна. Роднини на наказаните разказали, че дамите са сключили двегодишни контракти.

Защо дамите отиват да водят война в Украйна

Мнението на Олга Романова е, че " за разлика от мъжете, дамите в пандизите са подложени на доста мощна агитация " и отиват да водят война дори по-охотно от мъжете. " Можем да чакаме вести и от други женски лагери ", предвижда Романова. Тя има сведения, че дамите водят война в щурмови подразделения, и то настрана от мъжете.

В признатия от Държавната дума на 24-и юни закон, предусещащ преустановяване на наказателното гонене по отношение на записалите се за присъединяване във войната, полът на доброволците не е посочен. " Сега дамата също може да отиде на фронта в Украйна и по този начин да избегне наказването ", установи в тази връзка Романова.

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР