В Русенския университет бе открит новосъздаденият Център за исторически превозни

...
В Русенския университет бе открит новосъздаденият Център за исторически превозни
Коментари Харесай

В Русенския университет откриха Център за исторически превозни средства

В Русенския университет бе открит новосъздаденият Център за исторически транспортни средства. Водещ на отриването бе преподавателят в катедра “Транспорт ” и началник на професионалния академични клуб “Четири колела ” - доцент доктор Димитър Грозев.

Създаването на Центъра е плод на напъните и взаимната активност на Русенския университет, неговия професионален клуб “Четири колела ” и клуба за ретро коли “Авто-мото клуб Русчукъ ”.

На откриването участваха ректорът на университета - учен Христо Белоев, деканът на факултет “Транспортен ” - доцент доктор Асен Асенов, ръководителят на катедра “Транспорт ” - доцент доктор Иван Белоев, ръководителят на катедра “Телекомуникации ” - проф. доктор Георги Христов, преподаватели от двете катедри, членове на двата автомобилни клуба и студенти, имащи интерес към ретро колите.

Академик Белоев поздрави основателите за самодейността и нейното реализиране, като означи, че те откриват една доста забавна, новаторска и потребна връзка сред старите и новите технологии и пожела на добър час на Центъра.

Предвижда се дейностите на центъра да включват: запознаване на възпитаници, студенти и докторанти с автомобилното историческо наследство; основаване на виртуален музей на ретро колите в град Русе; даване на ръководство на ретро коли в симулационна среда.

За самодейностите, историята и взаимната работа на двата клуба - основатели на центъра описа гл. ас. доктор Павел Стоянов от катедра “Транспорт ” на университета.

Проф. доктор Георги Христов, началник катедра “Комуникации ”, показва по какъв начин работи 3 Dскенерът от ново потомство, посредством който от действително съществуващите ретро коли ще бъдат основани техни виртуални двойници, които ще се провеждат във виртуална библиотека.

Освен цифровия модел на автомобила, който ще може да бъде прегледан от всеки, влезнал в библиотеката, тя ще съдържа и други потребни данни, да вземем за пример за притежателя и за направените от него промени по колата. Чрез достъпа до тази библиотека за всеки неин “читател ” ще е допустимо и да ръководи виртуално обсъждания от него ретро автомобил. Тази опция беше демонстрирана пред гостите посредством основаната от уредниците на Центъра платформа за виртуално ръководство, в която бяха записани данните на пет действително съществуващи ретро автомобила.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР