В рамките на днешния парламентарен ден, който беше в рамките

...
В рамките на днешния парламентарен ден, който беше в рамките
Коментари Харесай

Започнаха неформалните срещи между ГЕРБ и останалите партии в НС

В рамките на днешния парламентарен ден, който беше в границите на минути, депутатите не съумяха да реализират компромис за ръководител на Народното събрание и оставиха избора за след Великденските празници.

На този декор започнаха неофициалните срещи в Народното събрание – те са ориентирани към търсенето на вероятно болшинство за кабинет.

Коалицията няма да поддържа държавно управление с мандат или присъединяване на ГЕРБ

„ Ако няма нови номинации, ще продължим в сряда от 10 часа. При тази патова обстановка не виждам какво може да създадем. Тъкмо ще имаме повече време за размисъл “, сподели Вежди Рашидов, почетен ръководител на Народно събрание.

След среща сред двамата водачи - Нинова и Борисов, Българска социалистическа партия са безапелационни, че няма по какъв начин да поддържат Росен Желязков за ръководител.

„ Не на оръжията, не на военна поддръжка, не на жива мощ в Украйна “, съобщи тя

„ Няма да подкрепим Желязков, оставихме с „ Продължаваме промяната “ да се схващат “, сподели Корнелия Нинова.
„ Сега ръководител не е необходим, последно си мисля за почивка “, разяснява и Бойко Борисов.

В студиото на bTV Кирил Петков от обединението ПП-ДБ съобщи, че значими са целите, които споделят или не политическите сили. 

По време на диалозите е реализирано единодушие за сгъстяване на тона към Северна Македония

„ Дали има или няма ръководител не е толкоз значимо. Важно е дали има метод и дружно да продължим по това, което зададохме през вчерашния ден. Това, което чакам, е, че двете групи ще излъчат работни групи, ще се работи през уикенда, без да се избере ръководител и другата седмица “, сподели Кирил Петков.

„ За нас е извънредно значимо, не просто да си изберем ръководител, а да приказваме по значими тематики като правосъдната промяна, съобщи и Даниел Лорер от ПП-ДБ.

Той участва на откриването на лот от автомагистрала „ Европа “

От Движение за права и свободи пък споделиха, че е несериозно ръководителя на Народното събрание да се сменя на ротационен принцип.

До избора на ръководител на Народното събрание работата на депутатите е на практика блокирана – те не могат да основат комисии, които да преглеждат съответните закони.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР