Столичанка предупреди съгражданите си, че е възможно крадци да нахлуят

...
Столичанка предупреди съгражданите си, че е възможно крадци да нахлуят
Коментари Харесай

Жена предупреди: Крадци си набелязват празни апартаменти в София

Столичанка предизвести съгражданите си, че е допустимо крадци да нахлуят в жилищата им.

Милена Ефрон написа в обществената мрежа Фейсбук, че неизвестно лице се е пробвало да отключи входната врата на жилището й, което се намира в квартал " Обеля ".

" Важно! Крадци си набелязват празни жилища. Слагат дребни хартийки сред касата и вратата, с цел да видят на идващия ден дали апартаментът е празен и ще е непокътната хартийката. Снощи някой се опита да вкарва ключ в ключалката много късно вечерта. Става въпрос за бл. 117, само че може да е на всички места. Заключвайте се добре! ", написа Милена Ефрон.

В мненията под обявата Вен Недялков написа, че на крадците даже не им се постанова да схващат вратата, тъй като били ключари.

" Дано не са тея от " Света троица ". Ключари са и не разрушават вратата. Влизат, обръщат всичко с медицински ръкавици и излизат. Само бижута и пари търсят. Не оставяйте такива неща у дома, до момента в който ви няма. Нямат намиране и няма по какъв начин да се потвърди какво липсва ", посъветва мъжът.

Необходима е по-голяма зоркост, изключително когато наоколо до жилищните здания бъдат видяни непознати лица със подозрително държание. Предпочитаното от крадците време за осъществяване на закононарушения е интервала сред 09.00. и 12.00ч., когато множеството домове остават без директно наблюдаване, посочват от Министерство на вътрешните работи. Обикновено причинителите авансово изследват региона и живущите там.

Ако чуете на стълбищната площадка звук от чупене или трошене, и видите непознати лица, неотложно позвънете в полицията. Наблюдавайте през прозореца какво ще изнесат крадците и в каква кола ще се качат. Запишете марката, цвета и регистрационния номер. Помнете, че в случай че не помогнете за разкриването на крадците у съседа Ви, идващият път Вие може да сте тяхната жертва. Обадете се на тел. 112. Анонимността Ви ще бъде обезпечена.

Снимката е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР