Украински дрон атакува радарна станция за ранно предупреждение за ядрен

...
Украински дрон атакува радарна станция за ранно предупреждение за ядрен
Коментари Харесай

Украйна удари втори радар от руската система за ранно предупреждение за ядрена атака, намиращ се на над 1800 км от границата

Украински дрон нападна радарна станция за ранно предизвестие за нуклеарен удар в град Орск, Оренбургска област, заяви източник от Главното ръководство за разузнаване на Министерството на защитата на Украйна пред " Украинска истина ".
 
Според него дронът е минал разстояние от над 1800 км до обекта и е сложил " нов връх за обсега на заличаване на дронове камикадзе ". Нападението е осъществено на 26 май.
 
 Град Орск Град Орск Източник: Гугъл
Администрацията на Оренбургска област удостовери пред РИА Новости, че в района е " паднал " дрон. " Инцидентът е станал покрай Орск, цивилни обекти не са били развалени, не е имало опасност за жителите ", сподели събеседникът на организацията. В същото време източник на портала Ural56.ru в правоохранителните органи назова военно оборудване допустима цел на дрона.
 
Преди това най-далечната цел на украинските дронове беше обект в град Салават в Република Башкортостан, който се намира на 1660 км от руско-украинската граница.
 
В Орск се намира радарната станция " Воронеж М ", която е част от системата за ранно предизвестие за изстреляни нуклеарни балистични ракети. Станцията има обсег на разкриване на цели до 6 хиляди км.
 

 
Няколко дни по-рано, на 23 май, украински дронове нападнаха друга радарна станция Воронеж ДМ в село Глубокий, Краснодарска територия. Снимки от обществените медии и сателитни изображения демонстрираха вреди по постройките, в които се обитава оборудването на завода.
 
 Краснодар-Воронеж-М-станция Краснодар-Воронеж-М-станция Източник: Колаж/Zonanews
В същото време, както отбелязва The War Zone, радарните масиви са доста чувствителни и нежни системи и даже относително дребен удар може да ги извади от строя за дълъг интервал от време.
 
Според изданието ударът по радара се дължи на обстоятелството, че той е кадърен да записва изстрелвания на ракети ATACMS с огромен обхват, които Съединени американски щати доставят на Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР