В понеделник ще бъде разнесена бутилирана вода на пенсионерските клубове

...
В понеделник ще бъде разнесена бутилирана вода на пенсионерските клубове
Коментари Харесай

РЗИ препоръча бутилирана вода за питейните нужди в Добрич

В понеделник ще бъде разнесена бутилирана вода на пенсионерските клубове и Дома за остарели хора в Добрич, заяви във Facebook профила си кметът на града Йордан Йорданов.

„ На всички детски градини, ясли и обществени услуги е разпоредено да употребяват за питейни потребности, готвене, миене на посуда единствено бутилирана вода. Община Добрич има подготвеност да обезпечи вода за битови потребности “, сподели още той. Очаква се мнение на сдружението „ ВиК – Добрич “, което има законов ангажимент за обезпечаване на водоподаването.

Градоначалникът прикани към съпричастност, а не да се „ заиграваме със страховете на хората “. „ Точно в този момент, след пагубните фрагменти на бедствието в страната, е редно да проявим разсъдък и да не разчитаме на на ниска цена популизъм, а като виновни хора, запътили се към ръководството на страната, да помислим и работим за виновна национална политика. Такава е нужна, с цел да действа обикновено страната ни “, написа Йорданов.

След поройния дъжд на 2-ри против 3-ти септември в някои квартали на регионалния град от чешмите тече мътна вода.

Регионалната здравна ревизия предложи за питейно-битови потребности да се употребява бутилирана вода. Оттам оповестиха, че са почнали набирането на проби, които ще бъдат оценени по физикохимични и микробиологични индикатори. До излизане на лабораторните резултати на 7-и септември за семействата, където чешмяната вода е очевидно мътна, рекомендацията остава.

По публични данни падналото количество дъжд е 69 литра на квадратен метър, напомни Йорданов. По думите му в нощта на пороя на дежурните телефони в общината са получени 35 сигнала, главно за наводнени приземни етажи. Няма потърпевша градска инфраструктура, с изключение на няколко наноса по два от булевардите в Добрич, написа кметът. Вчера ниските елементи на дерето са почистени от затлачени клони и растителност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР