В Плевен билетите за градския транспорт стават 1.50 лв., без

...
В Плевен билетите за градския транспорт стават 1.50 лв., без
Коментари Харесай

Поскъпват билетите за градксия транспорт в Плевен

В Плевен билетите за градския превоз стават 1.50 лева, без смяна в цените ще са ученическите карти. Това решение бе взето през днешния ден на постоянната сесия на Общинския съвет.

Увеличението е с 50 %, в този момент билетът коства един лев. Актуализират се и цените на част от абонаментните карти за градския превоз.

Предложението за смяна в цените на картите и билетите за градския превоз в Плевен бе импортирано от общинска администрация след постъпило искане от инж. Ангел Несторов, шеф на "Тролейбусен превоз ", в което той се аргументира с променената икономическа конюнктура и предстоящото трайно повишение на цените на тока, аварийните елементи, горивото и други. Освен това сега настоящата цена е от 1 февруари 2015 година

След продължителни диспути и направени редица оферти, съветниците се сплотиха към цена за единично пътешестване от 1.50 лева, а картите за учениците - 14 лева за една линия и 16 лева за всички линии да са без смяна, с цел да не се утежнява бюджетът на фамилиите в Плевен. За жители месечната карта за една линия ще е 56 лева, за всички линии - 74 лева

Новата цена за транспорт на пасажери от "Тролейбусен превоз " ЕООД в Плевен ще влезе в действие от 1 март тази година, взеха решение още съветниците.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР