В навечерието на Нова година специалисти от Военномедицинската академия извършиха

...
В навечерието на Нова година специалисти от Военномедицинската академия извършиха
Коментари Харесай

В навечерието на Нова година мъж получи шанс за нов живот след трансплантация

В навечерието на Нова година експерти от Военномедицинската академия направиха поредна чернодробна трансплантация на 59-годишен мъж, в последна фаза на чернодробно заболяване.

Донорът е мъж на 63 години, изпаднал в мозъчна гибел в резултат на черепно-мозъчна контузия. Професор Никола Владов, началник на Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология оповестява, че все още пациентът е контактен и съответен и лекуването му продължава. Той обобщава, че механически трансплантацията е била сложна, с дълготрайност към шест часа.

Ръководството на болничното заведение изрича своята изключителна признателност към околните на донора, които макар сложния за тях миг, са разрешили експлантацията на органите.

Съобщението за зародилата донорска обстановка в Плевен е получено на 29 декември от Изпълнителна организация "Медицински контрол ", прецизират от ВМА. Веднага е бил образуван екип, който отпътува за Плевен още в 7 часа сутринта на 30 декември, където е осъществил експлантацията на черния дроб.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР