В началото на май Антонио Конте беше най-щастливият треньор в

...
В началото на май Антонио Конте беше най-щастливият треньор в
Коментари Харесай

Въпреки титлата: Антонио Конте и "Интер" се разделят

В началото на май Антонио Конте беше най-щастливият треньор в света! Неговият " Интер " завоюва купата в Серия " А ".

Днес (26 май) медиите в Италия оповестяват, че тази приказка евентуално няма да има благополучен край. Конте и " Интер " ще се разделят, а новината ще бъде обявена до 48 часа.

— Inter (@Inter_en)

Конте е отпред на " Интер " от 31 май 2019 година насам. През първия си сезон отпред на " нероадзурите " Конте съумя да изведе тима до сребърните медали в шампионата, полуфинал за Купата на Италия и да го класира за край в Лига Европа, където " Интер " загуби от Севиля.

През актуалната акция миланският гранд завоюва първата си купа в Италия от 2010 година насам.

CAMP19NI
— Roberto Gagliardini (@gaglio94)

Като причина за изненадващата разлъка, италианските медии показват желанието на управлението да редуцира разноските и да се оправи с финансовата рецесия, зародила поради пандемията от ковид.

" Гадзета дело спорт " написа, че Конте упорства за привличането на класни попълнения, с цел да може отборът да се показа добре през идващия сезон, както на домашна сцена, по този начин и в Шампионската лига. Ръководните фактори обаче се надяват да понижат заплатите на актуалните футболисти с 20% и да не се постанова да " пазарят " за огромни суми през летния трансферен прозорец.

Вече се появиха и спекулации къде ще отиде 51-годишният експерт. Той е посочван за евентуален заместител на Зинедин Зидан в " Реал " Мадрид.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР