В края на тази година светът може да затъне в

...
В края на тази година светът може да затъне в
Коментари Харесай

Bloomberg направи стряскаща икономическа прогноза за нова глобална криза в края на годината

В края на тази година светът може да затъне в нова световна икономическа рецесия, предвиждат анализатори от Bloomberg, представени от информационните организации.

Те показват, че към този момент са налице ясни признаци за надвисналата опасност.

През юни задлъжнялостта по кредитните карти в Съединени американски щати е надхвърлила 1 трилион $. Така към този момент е надминат върха, който беше закрепен преди началото на икономическата рецесия през 2008 година

В момента всяко американско семейство дължи приблизително по 100 000 $ на банките. А множеството от длъжниците към този момент нямат опция да погасяват задълженията си при растящите лихви.

Тези увеличаващи се непогасени задължения към този момент дават сензитивно отражение върху стопанската система на страната. Почти с 10% са паднали продажбите на артикули за дома. За първи път от 10 години насам е намаляла и междинната касова записка на американците в магазините. Наблюдава се внезапен спад в ипотеките и автомобилните заеми.

На фона на тези нерадостни данни анализаторите показват забавен факт: от времето на международната финансова рецесия през 2008 година продъжбите на уиски в Съединени американски щати са нарастнали 8 пъти.
Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР