Ремонти по магистралите и основни пътища създават предпоставки за задръствания

...
Ремонти по магистралите и основни пътища създават предпоставки за задръствания
Коментари Харесай

Ремонти объркват трафика и по Гергьовден

Ремонти по автомагистралите и съществени пътища основават предпоставки за тапи при упования сериозен трафик, поради трите почивни дни към Гергьовден, демонстрира информацията на Агенция " Пътна инфраструктура ". Най-много поправки има на автомагистрала " Тракия ".

Още на изхода на София, сред километри 3 и 5 на аутобана, поради полагане на маркировка до 17 часа през днешния ден няма да може да се употребява изпреварващата лента.

В противоположната посока същото ограничаване важи за сектора от километър 2 до километър 0 на " Тракия ".

При 20-ти километър на аутобана в посока Бургас се употребява сама изпреварващата лента, поради нуждаещ се от ремонт мост. Днес от 12 ч. до 20 ч. и в събота - 6 май, от 8 ч. до 14 ч., се лимитира придвижването за тежкотоварни коли над 12 т в сектора.

При километър 66 на " Тракия " придвижването до 16 часа през днешния ден се реализира в двете посоки в платното посока София, поради авариент ремонт на фуги.

Обходът на Бургас към този момент се употребява и в двете направления

Добрата вест за пътуващите към Южното Черноморие е, че на 5 май към 16 часa, се чака да бъде пуснато придвижването в посока Сарафово по Северния обходен път на Бургас. 4.7-километровата права икономисва минаването през града и се пуска още преди приемането на обекта с Акт 16, за улеснение на пътуването за идните три почивни дни към Гергьовден.

На 13 април беше пуснато придвижването по Северния обходен път на Бургас в посока София.

 Един от пътните възли на обхода на Бургас
© АПИ

Един от пътните възли на обхода на Бургас

На " Хемус " също има поправки, като в сектора от км 33 до км 34 е затворена спешната лента, а скоростта е лимитирана на 70 км/ч. Добрата вест е, че няма затворени тунели.

По " Струма " няма стеснения, само че от километър 23 до километър 24 придвижването в посока Благоевград се реализира при ограничаване на скоростта до 50 км/ч заради идно полагане на износващ слой асфалт.

Пътуващите към Перник от Владая както всекидневно за петък ще употребяват две ленти в посока излизане от София за времето от 12:00 ч. до 20:00 часа. В събота (6 май) две ленти в посока излаз ще има от 8 до 14 часа.

На автомагистрала " Марица " от км 27 до км 29 придвижването за пътуващите към Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и от км 29 до 31 в противоположната посока придвижването се прави единствено в изпреварващата лента заради влошеното положение на пътната настилка. Въведено е ограничаване на скоростта до 70 км/ч.

Обходът на Враца е затворен

Пътуващите в посока Враца, Монтана и Видин е добре да имат поради, че придвижването по пътя Мездра - Ботевград в сектора Ребърково - Лютидол от км 167 до км 171 се реализира със скорост до 40 км/ч, като трафикът се трансферира в двете посоки по новоизградените трасета в посока София и Видин.

Добре е да се регистрира, че придвижването по обходния път на Враца е лимитирано и в двете направления заради частични ремонтни действия и трафикът минава през града.

От пътна полиция поучават при пътуванията по Гергьовден да се заобикалят часовите шпации с най-натоварен трафик - на 5 май следобяд и по здрач и на 6 май сутринта.

Алтернативни направления и потребни приложения

От АПИ пък припомниха, че при потребност опция на " Хемус " в посока Видин е пътят през Искърското дефиле. Вместо " Тракия " пък може да се употребява Подбалканският път.

При всички случаи преди да потеглите е добре да ревизирате положението на трафика по маршрута, като употребявате приложения за смарт телефони с информация в действително време.

 Приложението Waze
© Волво карс

Приложението Waze

Гугъл maps да вземем за пример предлага по няколко маршрута до крайната спирка, като показва време на пътешестване на база настоящия трафик. Новост от тази година е предлагането на най-екологичен маршрут - с най-нисък разход на гориво и отделени нездравословни излъчвания. Добре е приложението да се държи под око и при самото пътешестване, защото може да предизвести за зародил по трасето проблем и предлага различни направления.

Waze е друга потребна апликация, която наред с данни на трафика, въз основата на които избира най-бърз маршрут, предизвестява за патрули на Пътна полиция, произшествия, рискове на пътя и така нататък

Тук е моментът да напомним, че от месец работят нови по-високи санкции за превишена скорост и някои други нарушавания. Всички настоящи наказания за пътните нарушавания вижте.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР