Поставените преди близо пет месеца електронни табла, които отчитат скоростта

...
Поставените преди близо пет месеца електронни табла, които отчитат скоростта
Коментари Харесай

До 40 хил. нарушения на седмица засичат таблата за скорост в София

Поставените преди близо пет месеца електронни табла, които регистрират скоростта в София, засичат приблизително сред 30 и 40 хиляди нарушавания за седмица, заяви през днешния ден пред Българска национална телевизия шефът на Дирекция " Управление и разбор на трафика " към Столична община Димитър Петров. Той напомни, че в разнообразни елементи на града са инсталирани общо 32 табла.

Те не вършат фотоси и записи на колите с превишена скорост и на база данните от тях не могат да се постановат санкции. " Идеята на тези радарни табла е първо да има самоконтрол от страна на лидера, той като доста огромна част от тях не осъзнават, увличайки се в трафика и придвижването на другите коли към тях, и надвишават скоростта. По този метод като видят, че са надвишили скоростта, те могат сами да я понижат в рамките на ограничаването ", разясни Петров.

Събраната от устройствата статистика се изпраща към " Пътна полиция " с концепцията патрули с радари да се слагат на местата с най-вече нарушавания на скоростните режими.

Данните да момента демонстрират, че най-вече извършители има на Южната дъга на Околовръстния път, където има няколко случая на придвижване с над 240 км/ч.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР