Британците Крис и Джули Рамзи започнаха вчера една уникална автомобилна

...
Британците Крис и Джули Рамзи започнаха вчера една уникална автомобилна
Коментари Харесай

Британци ще опитат с електромобил да стигнат от Северния до Южния полюс

Британците Крис и Джули Рамзи започнаха през вчерашния ден една неповторима автомобилна експедиция, при която ще се опитат да стигнат от Северния до Южния полюс с електрически автомобил. Те ще употребяват леко модифицирана версия на кросоувъра " Нисан Ария " (Ariya).

По време на експедицията ще бъдат изминати повече от 27 000 км. през Северна, Централна и Южна Америка, а най-отдалеченото място в света - Южния полюс на Антарктика, се възнамерява да бъде доближат през декември.

Експедицията " От полюс до полюс " (Pole to Pole) ще бъде първото в света странствуване с автомобил от Северния до Южния полюс. От Nissan твърдят, че измененията по колата са минимални и включват главно тунинговане на окачването и гумите, които са с размер 39 цола.

За да са самостоятелни от достъпа до електричество пътешествениците ще разчитат на специфичен енергиен модул, който ще бъде теглен от електрическия автомобил. Той включва модулна вятърна турбина и сгъваема слънчева апаратура.

Експедицията е била предшествана от четири годишни обмисляне. Крис и брачната половинка му Джули не се впускат за първи път в тестване с електрически автомобил. Двамата стават първите състезатели, приключили Mongol Rally с електрически автомобил, откакто изминават над 17 хиляди км с персоналния си " Нисан Лийф ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР