В Комисията за защита на конкуренцията е получено уведомление за

...
В Комисията за защита на конкуренцията е получено уведомление за
Коментари Харесай

eMAG разширява дейността на пазара на потребителски продукти

В Комисията за защита на конкуренцията е получено съобщение за желанието на "Данте Интернешънъл " С.А., Букурещ (Румъния) да реализира централизация чрез придобиване на директен или заобиколен независим надзор върху предприятието "Екстрийм Диджитъл " Закон за радиото и телевизията (Унгария), оповестиха от регулатора.

"Данте Иинтернешънъл " С.А. е профилирано в търговия на дребно с нехранителни потребителски артикули, включващи електро-ИТ и електрически артикули, домашен уреди, детски артикули, артикули за автомобила, артикули от вида "направи си самичък ", артикули за градината и принадлежности, артикули за дома, мода, както и артикули за разкрасяване, съоръжение за спорт и свободно време, книги и електронни устройства, офис консумативи, фешън артикули, и други артикули и услуги.

Предметът на активност на "Екстрийм Диджитъл " Закон за радиото и телевизията (Унгария) е обвързван с търговия на дребно с нехранителни потребителски артикули и по-конкретно в сегмента на потребителската електроника.

Очаква се интервенцията да окаже въздействие върху пазара за търговия на дребно с потребителски артикули, разнообразни от хранителни артикули, излиза наяве от показаните документи.

Искането от "Данте Интернешънъл " С.А., Букурещ е Комисията за защита на конкуренцията да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе със свое решение. В тази връзка всяко трето заинтригувано лице може да даде информация или да изрази своето документално мнение по отношение на договорката и въздействието, което тя може да окаже върху ефикасната конкуренция на съответния пазар в страната, означават от комисията. Становището следва да бъде заведено в деловодството на Комисия за защита на конкуренцията, като бъде подкрепено със съответните доказателства.

Съобщението за реализиране на централизация е направено от уведомителя "Данте Интернешънъл " С.А., Букурещ, като комисията си резервира правото да се произнесе с дефинитивно решение след осъществяването на цялостна оценка на нотифицираната договорка, прецизираха от регулатора.

"Данте Интернешънъл " С.А. работи на пазара с комерсиалното наименоваине eMAG.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР