Инфлацията падна до 2,3% през 12-те месеца до април, като

...
Инфлацията падна до 2,3% през 12-те месеца до април, като
Коментари Харесай

Лихвените проценти по ипотечните кредити: Покачват ли се или намаляват – и ще поевтинеят ли скоро?

Инфлацията падна до 2,3% през 12-те месеца до април, като най-сетне се приближи до задачата на Bank of England – само че доста хора се питат дали това ще повлияе на ипотечните разноски.

Последната цифра на инфлацията е най-ниската от близо три години, също така е единствено с 0,3 процентни пункта над задачата на Bank of England, която е избрана на 2%. Това значи, че намаляването на лихвените проценти наподобява евентуално през идващите няколко месеца и като общо предписание: в случай че лихвените проценти паднат, лихвите по ипотечните заеми би трябвало да го последват. В момента главният лихвен % на Bank of England е 5,25% и се поддържа на това равнище от август предходната година.

Според данни от уеб страницата за финансови съпоставения MoneyfactsCompare.co.uk междинната двугодишна закрепената жилищна ипотека през днешния ден е 5,93%. Въпреки че това е забележителен спад от пика през юли 2023 година от 6,86%, той към момента е доста по-висок от декември 2021 година, когато беше 2,34%. В момента междинният петгодишен фиксинг е 5,50%,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР