В Европейския съюз борбата с пандемията започна да се изражда

...
В Европейския съюз борбата с пандемията започна да се изражда
Коментари Харесай

Отровната среда за ваксините в ЕС |

В Европейския съюз битката с пандемията стартира да се изражда в проведено политическо шоу , включващо и наложителни интриги с имунизациите. Засега най-много го отнася продуктът на „ Астра Зенека “, само че следствията от офанзивите против него са по-дълбоки и водят до забавена имунизация и надлежно, повече умряли европейски жители и разрушена от безумното затваряне стопанска система.

Отровният европейски коктейл включва:

Провалът на Еврокомисията с договарянето на имунизациите през 2020 година тази зима е явен за всички. Оказа се, че в Брюксел са подходили към договарянията с фирмите производители като търгаши и бюрократи. Те са фаворизирали някои основани на континента компании и са натискали други за отстъпки. Подходът е бил да се подписа договорка. Дали тя може реалистично да се извърши, очевидно никой не се е сетил да намерения, а и дали еврочиновниците са имали капацитет за такава преценка? Когато през януари станаха явни следствията, изразени в закъснение на доставките, в Брюксел трансферираха цялата виновност върху производителите и сътвориха кавги за похищение на вниманието. Не е зле да се разбере поименно кой в Еврокомисията забърка тази каша и най-малкото да остане без добре платената си работа.

Хибридната война на Русия е явна за всеки безпристрастен наблюдаващ. Русия записва нейната ваксина Спутник още при започване на август 2020 година, без даже да е почнала третата фаза на клиничните изпитвания. Стремежът да са първи, без значение от следствията и качествата на имунизацията, е водещ в тази страна. Оттогава Русия не престава да пропагандира Спутник в Европа и се пробва да вбива чеп в единната имунизационна политика. За руснаците всеки способ е разрешен. Дали Спутник си коства, е обособен въпрос, само че явно качествата на имунизацията нямат никакво значение, тъй като това е политическа и пропагандна война.

В някои страни на Европейски Съюз, най-много Германия и Франция, антиваксърските придвижвания са доста мощни. Тези хора ловко се възползват от всеки слух, с цел да сеят раздори. Не знам какъв брой са антиваксърите, само че тяхната интензивност в медиите и изключително в обществените мрежи е непропорционално огромна. Както и в предишното, простотиите, лъжите, клеветите и слуховете, популяризирани от тези придвижвания, ще доведат само до гибел и страдалчество за хората. Когато прочетете следващия коментар по какъв начин с имунизациите ви чипират или трансформират вашия геном, знайте, че това е писано или от „ потребен “ простак, който целеустремено желае да ви навреди, или от персона с пристрастяване към ненаучни хрумвания и мании.

Медиите и обществените мрежи се оказаха катализатор и мултипликатор на страха и нервността. Никога до момента здравословен проблем не е бил толкоз в детайли и пристрастно отразяван. Това е петата пандемия за последните сто години, като три са били с по-висока смъртност от сегашната, само че преди не имало такова патологично втренчване в „ кървавите “ вести и апокалиптични прогнози. По мое мнение точно раздуханата от медиите и обществените мрежи нервност увеличи смъртността от пандемията. През последните месеци те насочиха вниманието си към имунизациите, разчовъркаха и умножиха естествения боязън на хората към технологиите, които не схващат. Нещо повече, изключително обществените мрежи предоставиха невиждана до момента естрада на хора с нулеви знания в медицината, само че пък с отзиви и пристрастия по всеки въпрос.

Няма ваксина, която да не може да бъде оплюта и оклеветена в тази отровна атмосфера. Проблемът с това е приемането на кръгообразен резултат, нещо като по този начин мечтаната от някои „ кръгова стопанска система “. Страховете, слуховете и клеветите от електронното пространство се трансферират върху политиците, те реагират, с цел да показват угриженост, а политическите ограничения, от своя страна, още веднъж подхранват и доразвиват нервността в медиите/социалните мрежи. Получава се пагубно зацикляне, от което мъчно се намира излаз, нещо като гордиев възел от социални/психологически обусловени внушения и предубеждения.

Брекзит разпали гневна англофобия в някои среди и страни на Европейски Съюз. Оказа се, че вековните противодействия в Европа може и да са били притъпени в Европейски Съюз, само че напълно не са забравени. Пример за новото съревнование даде самата Еврокомисия. Въпреки забавянето с доставките и от трите позволени в Европейски Съюз производители, брюкселските бюрократи се нахвърлиха единствено върху „ Астра Зенека “. При това те получиха и искрено антибританска устременост, даже за няколко часа беше анулирано основно съглашение за границата със Северна Ирландия, което заплаши мъчно постигнатия мир сред католици и протестанти.
През последния месец върху имунизацията на „ Астра Зенека “ се изля целенасочена пропагандна мръсотия. Създава се усещане, че това е проблематичната ваксина, единствената, която води до нежелателни последици и гибел, че това е неефективният артикул, ерзац сурогат и така нататък

Тези медийни и политически внушения изцяло се разминават с експертните и научните мнения на Световната здравна организация и Европейската организация по медикаментите . Обвиненията обаче и политическите реакции на тях остават. Парадоксалното е, че последните, които имат потребност от антибританската акция, са европейските жители, които губят съвсем половината от наличните в Европейски Съюз ваксини.

Съчетанието на изброените в тази обява фактори основава отровна атмосфера на Стария континент. Гражданите мъчно се ориентират измежду целенасочената агитация, лобистките внушения, слуховете и личните си предубеждения. Резултатът е забележим за всички – имунизацията зацикля, а пандемията бушува, убива жителите и разрушава стопанските системи, публичните порядки и вярата в институциите и престижите в Европа. Това е злополука, която, за жалост, наподобява на такива като мен на автоимунно заболяване, тъй като е предизвикана най-вече от вътрешни фактори. Краят на пандемията, най-малко на всеобщата част, най-вероятно скоро ще настъпи, само че вредите, които тя нанесе ще имат дълготрайни последици, които напълно не наподобяват лесни за превъзмогване.

*Д-р Сергей Иванов е молекулярен биолог и вирусолог.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР