В четвъртък внасяме трите оставки в парламента. Политическата отговорност трябва

...
В четвъртък внасяме трите оставки в парламента. Политическата отговорност трябва
Коментари Харесай

Министерските оставки влизат в НС, премиерът обяви имената на новите министри

В четвъртък внасяме трите оставки в Народното събрание. Политическата отговорност би трябвало да се понесе. Това сподели министър председателят на брифинг след Коалиционния съвет сред ГЕРБ и Обединени патриоти в Министерския съвет.

Оставките на тримата министри - на вътрешните работи Валентин Радев, на районното развиване Николай Нанков и на превоза Ивайло Московски бяха поискани от премиера след нещастието край Своге, където при злополука починаха 17 души.

Час и половина след края на това съвещание, министър председателят Бойко Борисов разгласи, че и трите министерски оставки, които той изиска, ще бъдат гласувани още този четвъртък в Народно събрание и за задачата има обезпечено болшинство обратно на спекулациите.

Премиерът разгласи и кандидатурите, на които се е спрял и които се обмислят. За нов министър на превоза, осведомителните технологии и известията министър председателят предлага Александър Манолев, който сега е зам.-министър на стопанската система.

За министър на вътрешните работи министър председателят предлага настоящия основен секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов, а за министър на районното развиване и благоустройството Борисов се е спрял върху Петя Аврамова - настоящ народен представител и някогашен заместник-кмет на Враца.

Премиерът посочи, че фактически съгласно съдружното съглашение т. 6 декларира, че министър председателят би трябвало да съгласува своите кандидатури с останалите партии в обединението и по тази причина е свикано днешното съвещание.
 Бойко Борисов - министър-председател: По тематиката, която най-вече ви интересува, подадените оставки - в четвъртък ще влезем в Народното събрание, имаме болшинство да бъдат подкрепени и трите. Чух доста деликатно причините на НФСБ и господин Валери Симеонов, има доста истина в оценката на министрите, чух и моя заместител в партията и ръководител на ПГ на ГЕРБ в Народното събрание Цветанов, всяка партия желае да си пази фрагментите, това е ясно. Ние пък с Волен Сидеров бяхме на другото мнение, и Каракачанов, че когато... това ни прави разнообразни от останалите, не можем да кажем, че имат виновност за съответната злополука, само че в това време не можем и да се създадем, че нищо не се е случило, както в предходни държавни управления.  Волен Сидеров преди Коалиционния съвет: Оставките се желаят и одобряват от премиера Волен Сидеров преди Коалиционния съвет: Оставките се желаят и одобряват от премиера
Оставките се желаят и одобряват от премиера. Аз оставки не одобрявам. Въпросът е какво ще вършим на този Коалиционен съвет - ще одобряваме оставки, или ще го...
Волен Сидеров - ръководител на ПГ " Обединени патриоти ": За мен главният въпрос тук, който ще слага на сътрудниците: В качеството на какъв съм аз - ръководител на парламентарна група или не? Може би ще кажете, че връщам кино лентата и връщам въпроса, само че той е значим въпрос. Имаше публична декларация на НФСБ, нямаше публична реакция на Вътрешна македонска революционна организация, нямаше публична реакция на ГЕРБ. И аз тук влизам, с цел да запитам - какво тъкмо върша, какъв съм и като какъв участвам? Оставки на министри аз не одобрявам, не се занимавам с това, министър председателят ги приема и има право на това. Аз започвам да допускам, че има нещо като скрит план против премиера от хора, близки до него, до тук ще спра просто.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР