Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи за четири жертви

...
Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи за четири жертви
Коментари Харесай

Четирима загинали след удари в Белгород

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви за четири жертви след въздушно нахлуване на украинските въоръжени сили (ВСУ) против съветския Белгород и неговите покрайнини в събота вечерта, оповестява " Интерфакс ".

" По предварителна информация четирима цивилни са ранени в градска болница № 2 в Белгород, от които двама мъже с черепно-мозъчна контузия са в тежко положение, жена е с рана на левия низък крак и лекарите правят оценка положението ѝ като приблизително тежко ", написа губернаторът в канала си в Telegram.

По думите му различен потърпевш с охлузни рани по лицето и гърдите е откаран с кола за спешна помощ в регионалната болница.
 Сигнал за ракетна заплаха в Белгородска област
Сигнал за ракетна заплаха в Белгородска област

Сигналът беше анулиран в 17:40 московско време, продължи 40 минути

Губернаторът добави, че в Белгород са счупени прозорци в 46 жилището в 10 жилищни здания. В едно учебно заведение е развалено входното предверие, изпочупени са прозорци, а фасадата е отчасти изсечена.

Също по този начин, вследствие на директни попадения от снаряди, са открити тежки вреди в два жилището на две жилищни здания и два автомобила са изцяло изгорели.

Според губернатора, в Белгородска област в село Дубовое, градска къща се е запалила вследствие на директно попадение от снаряд. " По време на гасенето огънят е обхванал две прилежащи къщи, като едната къща е изгоряла изцяло, нанесени са повреди на втория и третия етаж ", написа Гладков.

Той добави, че е записано и директно попадение в постройката на гаражната кооперация, а огнеборците гасят огъня.
 Гасят пожари в Белгородска област след последните украински удари
Гасят пожари в Белгородска област след последните украински удари

Пожарът е обхванал минимум 2 села

" След отбиване на въздушна офанзива на силите за Противовъздушна отбрана в село Дъбово са счупени прозорци в пет частни жилищни домове, срязани са с осколки покрив и фасада на комерсиалния център Сити Мол ", заяви Гладков, като добави, че са потърпевши и три коли.

Освен това в село Таврово са изпочупени прозорци и са развалени от осколки огради в пет частни жилищни семейства и е потърпевш лек автомобил.

По-рано съветското министерство на защитата заяви за унищожаването на украинската крилата ракета " Нептун " и 29 снаряда над Белгородска област.

Припомняме, че региона, покрай границата с Украйна,
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР