В британска училищна библиотека е намерено невероятно рядко некоригирано копие

...
В британска училищна библиотека е намерено невероятно рядко некоригирано копие
Коментари Харесай

Нередактиран екземпляр на Хари Потър струва 25 000 долара

В английска учебна библиотека е открито необикновено рядко некоригирано копие на " Хари Потър и Философският камък ", което коства 25 000 $, заяви „ Giant Freakin Robot ”.


И по този начин, по какъв начин подобен артефакт е попаднал в ръцете на неугледното учебно заведение? Според пенсионирания шеф на учебно заведение " Сейнт Кенелм " Боб Олдър книгата е купена единствено за един паунд на ликвидация в склад през 1997 година С имената на Хари Потър и Джей Кей Роулинг, които тогава надалеч не са се доближавали до известността и славата, която имат през днешния ден, и с неугледна корица, е цяло знамение, че книгата въобще е била взета. Въпреки че липсва художественото оформление на Томас Тейлър, незабавно щом отворите книгата, излиза наяве, че този образец е част от историята, защото на вътрешните страници името на Джей Кей Роулинг е погрешно изписано като " Джей Ей Роулинг ".

Според Джим Спенсър, началник на отдел " Книги " в Hansons Auctioneers, този съответен некоригиран образец от " Хари Потър и философският камък " е един от едвам 200-те екземпляра, които в началото са били отпечатани от Bloomsbury. В изказването си Спенсър споделя, че няма подозрение, че книгата е била на грижите на учебно заведение " Сейнт Кенелм " през всичките тези години, защото името на учебното заведение е отпечатано върху копието.

Хари Потър е една от най-продаваните поредици книги в историята, която се печата и търси и до през днешния ден.

Спенсър продължава да твърди, че книгата би трябвало да благодари на неугледната си корица за това, че е останала толкоз добре непокътната през последните две десетилетия. Той също по този начин счита, че учебното заведение е знаело какво прави, когато я е извадило от рафтовете при започване на манията по Хари Потър, защото евентуално е предполагало, че тя ще остане в историята.

Откриването на книгата за Хари Потър по време на лятното евакуиране евентуално е било радостно, защото книгата не се печати от 2015 година Бившият шеф споделя, че личният състав е " опаковал " романа и го е сложил " на несъмнено място ", само че наподобява, че никой не може да си спомни къде е било това несъмнено леговище. Без да е бил осведомен с точното местоположение на екземпляра, Олдър споделя, че той и останалите чиновници почнали да се тормозят, че тя е била изхвърлена от някой, който не е знаел, че овехтялата книга е такава невероятна находка.

Въпреки че последната книга за Хари Потър излезе през 2007 година, а премиерата на последния филм беше през 2011 година, франчайзът продължи да се развива през последното десетилетие. С издънки, измежду които филмовата поредност " Фантастични животни " и ефирен сериал, който е на път, Хари Потър и магьосническият свят към него към момента заемат особено място в сърцата на мнозина./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР