Украйна вероятно ще получи далекобойните оръжия и бойни самолети западно

...
Украйна вероятно ще получи далекобойните оръжия и бойни самолети западно
Коментари Харесай

Зеленски в Брюксел: Положителни решения за изтребителите, остават зад кулисите

Украйна евентуално ще получи далекобойните оръжия и бойни самолети западно произвеждане, за които упорства. Това споделиха през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски и негов непосредствен помощник, представени от европейски и украински медии.

Зеленски, по време на посещението си в Брюксел, където приказва пред Европейския парламент и на срещата на върха на Европейски Съюз, сподели, че има „ някои позитивни решения по отношение на изтребителите, които са останали зад кулисите “, съобщи Радио " Свобода ".

" Въпросът с далекобойното оръжие и изтребители за Украйна е решен. Подробностите - малко по-късно ", написа в Телеграм Андрий Ермак, началник на кабинета на Зеленски.

Съобщението му пристигна, малко откакто украинският лидер беше посрещнат като воин на среща на върха на Европейски Съюз в Брюксел. Той пледира за тези средства, с цел да може Украйна да отблъсне предстояща съветска атака и да премине в контранастъпление за да изгони съветските сили от цялата си територия.

След посещения в сряда в Лондон и Париж, с цел да лобира във Англия, Франция и Германия за съвременни бойни самолети и ракети с огромен обхват, някогашният артист, трансформирал се във боен водач, пристигна в Брюксел, с цел да приказва пред водачите на Европейски Съюз и евродепутатите, написа Франс прес.

Агенцията отбелязва, че европейският парламент посрещна Зеленски с овации и аплодисменти, до момента в който той описваше Украйна като страната, която се бори да пази източните граници на Европа и прикани за бързото присъединение на Украйна към  ЕС.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР